Nablus'un ortasında işgalcilerin saldırısında 3 Filistinli genç şehid edildi

Filistin Sağlık Bakanlığı, Siyonist İsrail güçlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus kentinde 3 Filistinliyi ateş açarak şehid ettiğini açıkladı.

Nablus'un ortasında işgalcilerin saldırısında 3 Filistinli genç şehid edildi

İsrail işgal güçleri, Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Nablus şehrinde Filistinli gençlerin bulunduğu bir araca doğrudan ateş ederek 3 gencin şehit olmasına sebep oldu. 

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin verdiği bilgilere göre işgal güçleri Nablus'taki El-Mahfiyye Mahallesi'ne baskın düzenledi ve içinde dört gencin bulunduğu bir araca ateş etti. Saldırı sonucu üç genç şehit olurken, dördüncü genç de işgal güçleri tarafından ele geçirildi. 

Saldırının doğrudan aracı hedef aldığı ve yoğun bir şekilde ateş edildiği belirtildi. 

Bu arada Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada da üç gencin işgal güçlerinin saldırısında şehit edildiği bilgisi teyit edildi. Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasında şehit edilen gençlerin isimlerinin İbrahim En-Nablusi, Edhem Mebruk ve Muhammed Ed-Dehîl olduğu belirtildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi tarafından verilen bilgide şehit edilen gençlerin Fetih'in askeri kanadı durumundaki Aksa Şehitleri Tugayları'na mensup oldukları ve işgal güçleri tarafından son dönemde arandıkları ifade edildi. 

Aksa Şehitleri Tugayları da gençlerin şehit edilmesi münasebetiyle bir taziye açıklaması yaparak işgal güçlerinin onları hedef almasının korkakça bir saldırı olduğunu dile getirdi. 

Aksa Şehitleri Tugayları'nın açıklamasında, şehitlerin kanlarının yerde kalmayacağı, yakın zamanda mutlaka intikamlarının alınacağı ve kana karşı kan akıtılacağı vurgulandı.