Mültecileri ölüme terk eden 'ırkçı' Yunan, Ukraynalılara kucak açtı!

Suriye'den ve Afganistan'dan çeşitli yollarla Yunanistan'a ulaşmaya çalışan mültecileri 'insanlıktan yoksun' uygulamalarla ölüme sürükleyen, eşyalarını gasp eden Yunanistan Ukraynalı mültecilere ''onlar bizden'' diyerek kucak açtı.

Mültecileri ölüme terk eden 'ırkçı' Yunan, Ukraynalılara kucak açtı!

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis,  Ukrayna'dan gelecek mültecileri kabul etmeye hazır olduklarını duyurdu. Miçotakis, "Onlar, bizlerden biri" ifadesini kullandı. Söz konusu açıklama batılıların karanlık zihniyetini gözler önüne serdi.

Geçtiğimiz gün Yunanistan'a doğru yola çıkan 100 kişilik Ukraynalı mülteci kafilesi ise, bugün sabah saatlerinde başkent Atina’ya ulaştı. 

Bugüne kadar binlerce mülteciyi geri iten, botları delerek; kadın, bebek, çocuk yaşlı ve hasta binlerce mülteciyi denizin ortasında ölüme terk eden, sayısız mültecinin sınırda para ve eşyalarına el koyarak çıplak bir halde geri iten Yunanlar, son olarak geçtiğimiz ay Edirne, İpsala’da Paşaköy köyü Mandakoru mevkisinde bir grup mültecinin ayakkabı ve elbiselerine el koyarak geri itmiş, 19 mültecinin soğuktan donarak ölümüne sebep olmuştu.

Konuyla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AB'yi "çaresiz, cılız ve insanlıktan yoksun" olmakla suçlamıştı.

Uyguladığı mülteci politikasıyla yıllardır tepkileri üzerine çeken ırkçı Yunan, mültecilerin kıyafet ve eşyalarını gasp ederek onları ölüme mahkum ediyor. Yunan sahil güvenliğin de mülteci botlarını patlatarak  ölümlerine sebebiyet verdiği görüntüler sürekli olarak basına yansıyor.

Müslümanlara yönelik katliamlara 'daimi tarafsız' ülkelerde bu sefer taraf oldu

Öte yandan, daimi tarafsızlık statüsüne sahip ülkeler de, Rusya-Ukrayna savaşında Rusya'ya karşı sert açıklamaları ve silah yardımlarıyla sessizliklerini bozarak Ukrayna'dan yana taraf oldular.

Müslüman beldelerin işgal edilmesine ve yaşanan onca vahşi katliamlara ve milyonlarca insanın yerinden edilmesine rağmen sessiz ve tarafsız kalmayı tercih eden Finlandiya, Avusturya, İrlanda, İsveç ve İsviçre, Ukrayna-Rusya savaşında Ukrayna'nın yanında yer aldı. 

Batı medyasının ırkçı söylemleri tepki çekti

Batı medyası da Ukrayna'ya yönelik Rus saldırısının başlangıcından bu yana, ırkçı söylemler ve kıyaslarda bulunuyor.

ABD'li CBS kanalı muhabiri canlı yayında, "On binlerce insan Kiev'i terk etmeye çalışıyor ve sayı gittikçe artacak. İnsanlar sığınaklarda saklanıyor. Burası Irak ya da Afganistan gibi onlarca yıldır çatışmaların olduğu bir yer değil. Burası nispeten medeni ve Avrupalı bir şehir." dedi.

İngiliz yayın kuruluşu BBC'de yayına bağlanan bir yorumcu ise , "Bu benim için çok dokunaklı bir durum. Çünkü 'mavi gözlü sarışın' Avrupalılar her gün Putin'in füzeleri ve helikopterleriyle öldürülüyor." ifadelerini kullandı.

Batı medyası, "bizden" dedikleri, "sarışın, mavi gözlü" Ukraynalılara hayranlıklarını sıralarken, "Bunlar Suriyeli değil" diyerek İslam ve Müslüman düşmanlıklarını bir kez daha açığa vuruyor.