Muhacir kardeşimiz Hüseyincan Hakk'a yürüdü

Muhacir kardeşimiz Hüseyincan (15) Hollanda'nın Den Haag (Lahey) şehrinde 23 Kasım Cuma günü geçirdiği trafik kazası sonucu kaldırıldığı hastanede bugün Rabbine kavuştu.

Muhacir kardeşimiz Hüseyincan Hakk'a yürüdü
Muhacir kardeşimiz Hüseyincan Hakk'a yürüdü
Muhacir kardeşimiz Hüseyincan Hakk'a yürüdü
Muhacir kardeşimiz Hüseyincan Hakk'a yürüdü

23 Kasım cuma günü sabah okula babası ile beraber araçlarıyla giderken geçirdikleri trafik kazası sonucu muhacir kardeşimiz Hüseyincan Koraltan (15) ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Beyin kanaması geçiren Hüseyincan bir haftalık yoğun bakım sürecinde yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Küçük muhacirimiz 15 yaşında Hakka yürüdü.

2004 Diyarbakırlı doğumlu olan muhacir kardeşimiz, yedi yaşında hicretle tanışmak zorunda kaldı. Yedi yaşından itibaren kendisi gibi muhacir kardeşlerinin açtığı Hicret Camisinde manevi eğitimini sürdürdü. Caminin en başarılı ve zeki öğrencileri arasında yer alıyordu. Kısa sürede gelişme göstererek Kur'an dersi dışında Arapça ve Hadis dersleri tedris etmeye başladı. Cami eğitiminin yanında okul hayatında da çok başarılı olan Hüseyincan, Hollanda'da en zeki öğrencilerin okuduğu okulda lise eğitimine başlamıştı.

İslami ilimlere olan hevesinden dolayı, prestijli bir okulda okumasına rağmen kendisi okulu bırakıp Türkiye'de medrese okumaya niyetlenmişti. Hicret Camisi bünyesinde İslami ilimler veren Kalem Akademisi kurulunca oraya yazılıp ilim tedrisatını orada sürdürmeye başladı. Akademideki başarısı hocaları tarafından takdirle karşılanıyordu. Kısacık ömrünü bütün kardeşlerin şehadeti ile cami ve ilim okuyarak geçirdi. Geçen yıl genç arkadaşları ile birlikte Umre ziyaretini gerçekleştirdi.

Hocaları Hüseyincan'ın caminin her türlü faaliyetlerine koştuğunu belirterek kısa bir anılarını dile getirdiler; 'Bu yıl Kurban bayramı öncesi muhacir kardeşlerimiziden Fikret Hocamız camide gençlerle konuşurken Hüseyincan'da aralarında bulunuyordu. Fikret Hoca çocuklar gelin beraber kendi harçlıklarımız ile Yemen'de bir kurban keselim deyince, Hüseyincan cebindeki bütün harçlığını bağışladı.'

Hayırlı bir şekilde çocukluğunu muhaceratta geçiren Hüseyincan'ımız ailesini, arkadaşlarını ve sevenlerini gurbette gözü yaşlı bırakarak fani olan bu dünya hayatından ebedi aleme irtihal etti. Habernas ailesi olarak kardeşimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve arkadaşlarına da sabr-ı cemil diliyoruz.

Taziyesi bu hafta sonu, 30 kasım cumartesi ve pazar günü Hollanda'nın Den Haag (Lahey) kentinde bulunan Hicret Camisinde kabul edilecektir. 2 Aralık Pazartesi günü Hicret Camisinde öğle namazını müteakib kılanacak cenaze namazının ardından naaşı memleketi olan Diyarbakır'a sevenleri tarafından uğurlanacaktır.

Taziye yeri: Boerenstraat 67, 2572 HT, Den Haag

Habernas