Milyonlarca Kur’an-ı Kerim hediye ettiler

Türkiye Diyanet Vakfı’nın Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte yürüttüğü "Hediyem Kur’an Olsun" projesi kapsamında bu zamana kadar Türkiye ile birlikte 85 ülkede 40 dil ve lehçede bastırılan 1 milyon 500 bin Kur’an-ı Kerim ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. İHH İnsani Yardım Vakfı'da, 2022 yılı içerisinde 8 Afrika ülkesinde 11 bin 215 adet Kur'an-ı Kerim hediye etti.

Milyonlarca Kur’an-ı Kerim hediye ettiler

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan, ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahiplerine insani yardım ulaştırırken bir yandan da toplumların manevi eksikliğini giderecek çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi.

Hediyem Kur’an Olsun Projesi’nin de bu çalışmaların başında yer aldığını ifade eden Turan, şunları kaydetti: 

"Kur’an-ı Kerim Rabbimizin, Peygamber Efendimiz aracılığıyla insanlığa gönderdiği en büyük mucize. Ülkemizde hastaneler ve cezaevleri başta olmak üzere, eğitim kurumlarında, yurt dışında ise yetimhaneler, medreseler, okullar öncelikli olmakla birlikte Kur’an-ı Kerim’e ulaşamayan toplumun her tabakasındaki kardeşlerimize hayat kitabımızı hediye ediyoruz. Bu insanlara hediye ettiğimiz Kur’an-ı Kerimler onların hem hayatını kolaylaştırıyor hem de çok mutlu oluyorlar."

Turan, "2016-2022 yılları arasında yurt içi ve yurt dışı olmak üzere bastırdığımız 1 milyon 500 bin Kur’an-ı Kerim’i Türkiye ile birlikte 85 ülkede ihtiyaç sahiplerine hediye ederek yaşantılarını Kur’an eksenli şekillendirmelerine yardımcı olduk." diye konuştu.

8 ülkede 11 bin 215 Kur’an-ı Kerim hediye edildi

Dünyanın çeşitli bölgelerinde Müslümanların Kur'an-ı Kerim ihtiyacını karşılamak amacıyla Kur’an-ı Kerim dağıtımlarında bulunan İHH İnsani Yardım Vakfı'da, 2022 yılında da çalışmalarına devam etti. İHH, yıl içerisinde 8 Afrika ülkesinde 11 bin 215 kişiye Kur’an-ı Kerim hediye etti.

2022’de İHH tarafından ayrıca, Batı Afrika ülkesi Mali’de 2 camii ve 3 Kur’an Kursu inşa edildi. Ülkede 4 camii ve 4 Kur’an kursunun inşa çalışmaları ise devam ediyor. Doğu Afrika ülkesi Sudan’da inşasına başlanan Kız Kur’an Kursu’nun inşa çalışmaları da sürüyor. Ayrıca, Sudan’da bulunan 3 Kur’an kursunda da İHH tarafından elektrik teçhizatları karşılanarak aydınlatma projeleri uygulandı.