Midyat sağanak yağmura rağmen Peygamberini coşkuyla andı

Mardin’in Midyat ilçesinde düzenlenen “Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama” etkinliğine katılan halk, sağanak yağmur altında Peygambere olan sevgilerini haykırdı.

Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın Türkiye geneli birçok merkezde düzenlediği "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinlikleri devam ediyor.

Etkinlikler çerçevesinde Mardin’in Midyat ilçesinde de “Ahlak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed" temasıyla düzenlenen  "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama” etkinliği, soğuk hava ve sağanak yağmura rağmen büyük bir coşkuya sahne oldu.

 Peygamber Sevdalıları Midyat Koordinatörlüğünün organize ettiği etkinlik, saat: 13.30’da otogar yanı miting alanında yapıldı.

Erkekler ve kadınların ayrı ayrı bölümlerde etkinliği izlediği programda, Kur'an tilaveti, okunan mevlid ve yapılan konuşmaların yanı sıra sanatçılar sahne aldı.

Katılımcıların Mevlid-i Şerif okunduğu sırada duygulu anlar yaşatırken, seslendirilen ilahilerle de büyük bir coşku yaşadı.

Kur’an-ı Kerim ile başladı, Mevlidi Şerifle devam etti

Katılımın yoğun olduğu etkinliğin sunuculuğunu Mustafa Tufan ile Rüstem Şayık yaparken, program Suriyeli Muhammed Harun’un Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Mevlidi Şerif okundu. Cennet Mevlid Grubu’ndan Muhlis Harun, Ahmet Eldıbıs, ve Hüseyin Murat’ın okuduğu Mevlidi Şerif’in sırasında katılımcıların duygulandıkları görüldü.

Mevlidi Şerif’in ardından sahneye davet edilen Özlem Ajans sanatçıları Salih Gül, Muhammed Şah ve Nimetullah Karadeniz, ilahi ve ezgiler seslendirildi.

Salâvat ve tekbirlerin hiç susmadığı programda, özellikle Peygamber efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa üzerine bestelenen ilahi ve ezgilerin seslendirildiği sırada halk büyük bir coşkuyla eşlik etti.

“Dünyanın Allah Resulü'nün ahlakına ve adaletine ihtiyacı var”

İlahiler ardından günün anlam ve önemine binaen İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Osman Teyfur bir konuşma yaptı.

Molla Teyfur, “Allah-u Teala, Hazreti Peygamber için ‘Biz seni bir şahit, müjdeleyici, uyarıcı, davetçi ve etrafını aydınlatan bir kandil olarak gönderdik.’ diyor. O zaman biz insanların insanlığa örnek ve önder olarak gönderilen bu şahidi bizi neyle müjdelediğini, bizi nelerle uyardığını tanımalı ve bilmeliyiz ki, O’nu örnek edilebilelim. O’nun müjdelerine mazhar olmaya çalışalım. O’nun uyarılarından kendimizi koruyabilelim ve kendimizi muhafaza edebilelim. Neyle bizi müjdelediğini bilmezsek, neyle bizi uyardığını bilmezsek nasıl kedimizi koruyacağız. Dolayısıyla Allah Resulünü iyi tanımalıyız. Bu yılki konumuz; Allah Resulünün güzel ahlakı ve O’nun adaletidir. Bu konudaki önderliğidir. Bu günkü dünyanın bu iki ilkeye çok ihtiyacı vardır. Bu ilkeler ahlak ve adalettir.” dedi.

İlahi ve ezgiler heyecanı doruğu çıkardı

Konuşmanın ardından bu kez sahneye Peygamber Sevdalıları Çocuk İlahi Grubu çıkarak, ilahi ve ezgiler seslendirdi. Yusuf Arbağ ise şiir okudu.

Şiirin ardından bir kez daha sahneye çıkan ilahi ses sanatçılarının seslendirdiği ilahi ve ezgilere peygamber sevdalısı halkın eşlik etmesiyle unutulmaz anlar ve büyük bir coşku yaşandı, heyecan duruğa çıktı.   

Program dua ile sona erdi

“Ahlak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed" temasıyla düzenlenen "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliği Muhammed Yeniay’ın okuduğu dua ile sona erdi. (İLKHA)