Meşal: Mavi Marmara Şehidleri yüce ve büyük değerler uğruna canlarını ve kanlarını feda ettiler

Halid Meşal Mavi Marmara olayının 10'uncu yıl dönümü anma programında Türkiye halkına seslendi, 'Yıllar önce özgürlük filosunu organize etmek için sizi harekete geçiren nedenler hala devam ediyor. Zira Gazze hala abluka altında. Sizlere teşekkür ediyorum ve bu kutlu yürüyüşü sürdürmenizi istiyorum' dedi.

Meşal: Mavi Marmara Şehidleri yüce ve büyük değerler uğruna canlarını ve kanlarını feda ettiler

Eski Hamas Siyasi Birim Başkanı Halid Meşal, İşgalci İsrail'in Mavi Marmara gemisine gerçekleştirdiği saldırının 10'uncu yıl dönümü münasebetiyle Türkiye halkına seslendi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), Gazze'ye insani yardım götürmek için yola çıkan Mavi Marmara gemisine İsrail askerlerince yapılan saldırının 10. yıldönümünde anma programı düzenledi.

Programa katılan eski Hamas Lideri Halid Meşal, “Yaşadığımız bu anlamlı günlerde yâd ettiğimiz özgürlük filosu ve Mavi Marmara gemisinin onuncu yıldönümü ışığında Gazze halkına uygulanan ablukayı kırmak ve halkımızın davasına destek olmak için Filistin’e doğru yola çıkan ve şehit düşen on şehidi onur, gurur ve vefa ile anıyoruz.”  diye konuştu.

Filistin davasının ulvi bir direniş yolu olduğuna işaret eden Meşal, İsrail’in saldırısında şehadete kavuşan şehitler için dua ederek, “Bu yüce ve büyük değerler uğruna canlarını ve kanlarını feda ettiler.  Allah bu şehitlerimize rahmet etsin ve onları en iyi şekilde mükâfatlandırsın. Allah onların ailelerini, yakınları ve çocuklarını berhudar etsin.” ifadelerini kullandı.

Filistin ve Mescidi Aksa davasının bütün Müslümanların meselesi olduğunu anımsatan Meşal, şöyle devam etti:

Gazze halkına yardım için yola çıkanların ve filoya destek veren herkesin onurlu bir duruş sergilediğini belirten Meşal, “Mesajım özgürlük filosunun arkasında duranlara, dünyanın her yerinden gelen Türkiye ve başka bölgelerden yola çıkan herkese; sizlere teşekkür ediyorum ve yürüyüşü sürdürün diyorum. Filistin halkı olarak, “desteklerinizi sürdürün” ifadelerimiz, siz özgürlük müdafilerinden, dünyadan ve değerli ümmetimizden isteğimizi özetleyen bir cümledir.” dedi.

Meşal, “Yüce bir dava için tehlike ile karşı karşıya geldiniz. Size teşekkürler ediyorum” diyerek, şunları söyledi:

“Bu yürüyüşü sürdürmek size yüklenen bir sorumluluk haline geldi. Yıllar önce özgürlük filosunu organize etmek için sizi harekete geçiren nedenler hala devam ediyor. Zira Gazze hala abluka altında. Halkımız hala işgal altında, saldırılara maruz kalmakta. Ve yerleşimcilerden ötürü sıkıntı yaşamaktadır. Dahası, yüzyılın anlaşması ve Amerika’nın Siyonist işgalcilere topraklarımızı istediği gibi karıştırsın diye verdiği bu sınırsız desteği durumu daha da sıkıntıya soktu.”

Gazze'ye insani yardım götürmek için yola çıkan Mavi Marmara gemisinin amaçlarına değinen Meşal, “Filistin’e doğru yola çıkan bu filoların amacı İsrail’i Gazze’ye uyguladığı ablukayı kaldırmaya mecbur etmek; Kudüs’ü ve Mescidi Aksa’yı kurtarmak; esirleri ve tutukları özgürlüğe kavuşturmak; özgürlüğe, bağımsızlığa, mültecilerin geri dönüşü ve diğer hedeflere doğru yürüyüşünde halkımızın yanında durmaktı” dedi.

Programa katılan eski Hamas Lideri Meşal konuşmasına, “Zafere ulaşacak bir davayı destekliyorsunuz. Hak ve adalet davasıdır. Gelecek bizimdir Siyonist işgalcilerin değildir.” sözleriyle son verdi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle anma programı Vakfın sosyal medya hesaplarından canlı yayınla gerçekleştirildi.

Yayının ardından 10. yıla özel olarak çekilen "Sinyal" adlı film de izleyiciyle buluştu.

Palinfo