“Mavi Marmara anlaşması feshedilmelidir”

IHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Mavi Marmara olayı sonrasında yapılan gizli anlaşmanın feshedilmesi gerektiğini söyledi.

“Mavi Marmara anlaşması feshedilmelidir”
“Mavi Marmara anlaşması feshedilmelidir”
“Mavi Marmara anlaşması feshedilmelidir”
“Mavi Marmara anlaşması feshedilmelidir”
“Mavi Marmara anlaşması feshedilmelidir”
“Mavi Marmara anlaşması feshedilmelidir”

IHH İnsani Yardım Vakfı, Mavi Marmara’nın 9‘uncu yıldönümü ve “Dünya Kudüs Günü” münasebetiyle “Özgür Kudüs” ismiyle bir yürüyüş düzenledi.

36 farklı ülkeden yüzlerce aktivist, gazeteci, yazar, STK temsilcisinin de aralarında bulunduğu Mavi Marmara gemisinin saldırıya uğramasının üzerinden 9 yıl geçti. Gazze’ye insani yardım malzemesi götürdüğü esnada Akdeniz’in uluslararası sularındayken siyonistler tarafından saldırıya uğrayan Mavi Marmara gemisinde 10 Türkiye vatandaşı Müslüman şehit olmuş onlarca kişi de yaralanıp gözaltına alınarak gayri insani muameleye maruz kalmıştı.

Aradan 9 yıl geçmesine ve Türkiye'de davası düşürülmesine rağmen, Mavi Marmara olayı gönüllerde hala ilk günkü tazeliğini koruyor. Mavi Marmara davasının vicdanlarda bitmediğini ve yapılan anlaşmaların feshedilmesi gerektiğini söyleyen IHH yetkilileri, saldırının yıl dönümünde Mavi Marmara ve Dünya Kudüs Günü için bir yürüyüş tertip etti.

Fatih cami avlusunda yapılan ümmet iftarı sonrasında gerçekleştirilen yürüyüşte, binlerce kişi Mavi Marmara şehitlerinin de medfun bulunduğu Edirnekapı şehitliğine kadar sloganlar eşliğinde yürüdü.

Burada bir konuşma yapan IHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Mavi Marmara olayı sonrasında yapılan gizli anlaşmanın feshedilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Yıldırım, “Bugün Kadir Gecesi'dir. Mavi Marmara'daki şehitler de Allah’ın kadrini bildiler ve şehid oldular. Onlar Allah’a verdiği sözü tuttular. Şimdi sıra bizde, Filistin'e yola çıkmaya, şehit olmaya hazır mıyız? Korkak israil şehitliğin ayak seslerini duysun.” dedi.

Filistin, Suriye ve Doğu Türkistan gibi İslam ülkelerinde sıkıntıların devam ettiğini vurgulayan Yıldırım, “Doğu Türkistanlı kardeşlerimizi kamplara alarak işkence yapıyorlar. Şu anda dünyada en mazlum olan millet Doğu Türkistan halkıdır. Biz biliyoruz ki bu olayların ardında da siyonizm var. Siyonizm yenilirse, Kudüs özgürleşirse Doğu Türkistan da Arakan da Suriye de özgürleşecek.” dedi.

Yıldırım, “Mevcut durumda Gazze’ye ilaç gönderilemiyor, gıda gönderilemiyor. İçecek su bile kalmadığı için tuzlu su içmek zorunda kalıyorlar. Onun için Mavi Marmara anşlaşması feshedilmelidir. Allah’a şükür biz hiçbir zaman bu anlaşmayı kabul etmedik. Biliyorum ki iktidarın da siyasetin de yüreği yanıyor. Türk tarafı bu anlaşmadan rahatsız. Bu anlaşmayı ne yazık ki Feridun Sinirlioğlu denilen israil dostu adlı kişi imzaladı. Bu şahıs BM’de Türkiye’nin daimi temsilcisidir. israil dostlarının o görevde olmaması lazım.” diyerek söz konusu şahsın görevden alınması gerektiğini ifade etti.

İLKHA