Lübnan Cumhurbaşkanı Avn ile Meclis Başkanı Berri, Bakan Çavuşoğlu'nu kabul etti

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn ve Meclis Başkanı Nebih Berri, başkent Beyrut'ta resmi temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştüler.

Lübnan Cumhurbaşkanı Avn ile Meclis Başkanı Berri, Bakan Çavuşoğlu'nu kabul etti

Lübnan Cumhurbaşkanı Avn, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Baabda Sarayı'nda Bakan Çavuşoğlu ile görüştüğünü ifade etti.

Avn ile görüşmesinden sonra gazetecilere kısa bir açıklama yapan Çavuşoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanı ile Türkiye ve Lübnan ilişkilerini nasıl geliştireceğimizi konuştuk. Yeni hükümetin kurulmasından dolayı kendisini tebrik ettim. Ayrıca 22 Kasım'ın Lübnan Milli Günü olması vesilesiyle şimdiden kendisini tebrik ettim" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Lübnan Meclis Başkanı Berri'nin başkent Beyrut'taki ofisinde gerçekleşen görüşmenin ardından gazetecilere kısa bir açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Mişel Avn'dan sonra Meclis Başkanı Berri'yi ziyaret etmekten büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Çavuşoğlu, "Kendilerine Cumhurbaşkanımız ve Meclis Başkanımızın selamlarını ilettim." ifadelerini kullandı.

"İki Meclis arasında iş birliğinin artırılması konusunda mutabık kaldık"

Berri ile görüşmesinin detaylarına değinen Çavuşoğlu, "Türkiye-Lübnan ilişkilerini ve bölgesel konuları değerlendirme fırsatımız oldu. Aynı zamanda gelecek mart ayında yapılacak genel seçimler hakkında Sayın Başkan'dan bilgiler aldık. İki Meclis arasında iş birliğinin artırılması konusunda mutabık kaldık." dedi.

Bakan Çavuşoğlu, dostane ve verimli toplantı için Berri'ye teşekkür etti.