Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’ndan PKK’ye sert uyarı!

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı, PKK’nin Peşmerge Güçleri’ne yönelik saldırısına tepki göstererek, “PKK'nin Kürdistan Bölgesi'ne yönelik davranışlarına bir sınır konulmalı” açıklamasında bulundu.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’ndan PKK’ye sert uyarı!

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı, Duhok’un Amedi ilçesinde 5 Peşmergenin yaşamını yitirmesi ile sonuçlanan PKK saldırısına ilişkin bir açıklama yayımladı.

Başkanlık sitesinde yayımlanan açıklamada, “Bugün sabah saatlerinde PKK’lilerin Amedi sınırındaki Metina’da düzenlediği ve 5 Peşmergenin şehit olması, bazı Peşmergelerin de yarlanması ile sonuçlanan saldırıyı sert bir dille kınıyoruz” denildi.

“Şehit ailelerine başsağlığı diliyor, acılarını paylaşıyoruz. Yaralılara da acil şifa diliyoruz” ifadelerine yer verilen açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

“Tekrardan PKK’nin Kürdistan Bölgesi’ne karşı davranışlarına bir sınır konulması gerektiğini vurguluyoruz. Son otuz yıldır Kürdistan Bölgesi’ne karşı gerekçesi olmayan bu yaklaşım hiç bir şekilde devam etmemeli ki, bu vatandaşlarımız için kalıcı bir trajediye, Kürdistan’da yüzlerce köyün imarına ve halkın evlerine geri dönmesine engel oluşturmuştur.  

Kürdistan Bölgesi'nin yönetimine ve yasalarına saygı duymadıkları gibi, sürekli sorun kaynağı olmuş, ülkemiz ve vatandaşlarının güvenlik ve istikrarını sürekli tehdit ve tehlikeye itmişlerdir.

PKK'den gerginlik ve kaosa neden olan silahlı unsurlarını Kürdistan Bölgesi sınırlarından uzak tutmasını istiyor ve Kürdistan Bölgesinin satatüsüne, yönetimine ve sınırlarına saygı duyması konusunda uyarıyoruz. Kürdistan Bölgesi topraklarını, bölgede güvenlik ve istikrarın bozulmasına yol açarak komşu ülkelere yönelik saldırıları için bir üs olarak kullanmaması gerektiğini vurguluyoruz. Irak federal hükümeti de bu konuda görev ve sorumluluklarını yerine getirmelidir.”

Rudaw