"Kovid-19 aşısı yaptırmayanlar sağlık vergisi ödeyecek"

Kanada'nın Quebec eyaletinde Covid aşısı olmayanların sağlık vergisi ödeyecekleri açıklandı. Kararı düzenlediği bir basın toplantısıyla duyuran Quebec Başbakanı Francois Legault, vergi miktarını henüz belirlemediklerini ancak yüksek bir meblağ ödeneceğini söyledi.

"Kovid-19 aşısı yaptırmayanlar sağlık vergisi ödeyecek"

Omicron varyantıyla beraber tüm dünyada artmaya başlayan Kovid-19 vaka sayıları, ülkeleri tekrar farklı  tedbirler almaya sevk ediyor. Kovid-19 aşı sürecini hızlandırmak isteyen bazı ülkeler, aşı yaptırmayanlara karşı ek tedbir ve yaptırımlara başvuruyor.

Kanada yerel medyasında yer alan habere göre, Kanada'da Kovid-19 bağlantılı ölümlerin en fazla görüldüğü yer olan Quebec eyaletinin Başbakanı François Legault, ülkede aşı olmayanları mali olarak cezalandıran ilk kişi olacağını belirtti.

Legault, düzenlediği basın toplantısında, Kovid-19 aşısının ilk dozunu yaptırmayan kişilerin "katkı payı" ödemek zorunda kalacaklarını söyledi.

Katkı payının miktarına henüz karar verilmediğini ancak "önemli" bir miktarda olacağını aktaran Legault, "Bunun bazı fedakarlıklar yapan nüfusun yüzde 90'ı için bir adalet meselesi olduğunu düşünüyorum. Bence bu tür bir önlemi onlara borçluyuz." ifadesini kullandı.

İl verilerine göre, yoğun bakımda aşılanmayan Kovid-19 hastalarının oranının yüzde 45 olduğu Quebec'te, ölenlerin sayısı ise 12 bin 28'e çıktı.

Quebec'te son 24 saatte 8 bin 710 yeni Kovid-19 vakası tespit edildi.

Quebec'te bazı satış noktalarında alışveriş yapmak için aşı belgesi gerekliliği ile 22.00-05.00 saatlerinde sokağa çıkma yasağı da devam ediyor.

Dünyada daha önce hiçbir bölgede Covid aşısı olmayan yetişkinlere, sağlık vergisi ödeyecekleri söylenmemişti.