Katil İsrail'in yeni iç istihbarat şefi Zini 'esir takasına karşı olduğunu' açıkladı
Siyonist rejim İsrail'in yeni iç istihbarat şefi David Zini'nin "esir takasına karşı olduğu" ve "Gazze'ye yönelik savaşın kalıcı olacağı" yönündeki açıklamaları, işgal altındaki topraklarda tepkilere neden oldu.

Siyonist rejimin iç istihbarat servisi Şin Bet'in (Şabak) yeni başkanı David Zini, Gazze'de tutulan esirlerin serbest bırakılmasına dair bir takas anlaşmasına karşı olduğunu söyledi.
Rejimin Kanal 12 televizyonuna göre, Zini kapalı kapılar ardında yaptığı toplantılarda "esir takasına karşı olduğunu" ve "Gazze'ye yönelik savaşın kalıcı olacağını" dile getirdi. Bu açıklamalar, başta esir aileleri olmak üzere Yahudiler tarafından sert şekilde eleştirildi.
Gazze'de tutulan esirlerin ailelerini temsil eden oluşumdan yapılan açıklamada, Zini'nin sözleri "şok edici ve insanlık dışı" olarak nitelendi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:
"Esirlerin kaderi Zini gibi biri tarafından mı belirlenecek? Netanyahu'nun savaşı takasın önüne koyması, tüm topluma karşı bir ihanettir."
Yargıya rağmen atandı
Zini'nin atanması, Yüksek Mahkeme'nin önceki Şabak başkanı Ronen Bar'ın görevden alınmasını "hukuksuz" bulmasına rağmen gerçekleşti. Bu durum Yahudiler arasında hukuk krizini daha da derinleştirdi.
Fransa kökenli bir ailenin çocuğu olan Zini, işgal ordusunda elit birlik Sayret Matkalda görev aldı, Komando Tugayını kurdu ve son olarak eğitim komutanlığını yürütüyordu.
Cuma günü, yüzlerce sol görüşlü işgalci, Gazze sınırında "Esirlere özgürlük, savaşa son" sloganlarıyla gösteri düzenledi.
"Nekum Yachad – Birlikteyiz" hareketinin çağrısıyla gerçekleşen eyleme 1000'den fazla kişi katıldı. Göstericiler, barış ve esir takasına dair dövizler taşıdı.
Hareketin liderlerinden Alon-Lee Green şu ifadeleri kullandı:
"Gazze'nin yanı başındayız. Bu savaşı da esirlerin göz göre göre feda edilmesini de reddediyoruz. Geri adım atmayacağız."
175 bin kayıp: Soykırım devam ediyor
Siyonist rejim, 7 Ekim 2023'ten bu yana ABD'nin açık desteğiyle Gazze'de topyekûn bir soykırım yürütüyor.
Bombardımanlar, açlık, yıkım ve zorunlu göçle şekillenen bu süreçte şimdiye dek 175 bini aşkın Filistinli şehit oldu veya yaralandı.
11 binden fazla insan hâlâ kayıp. Kıtlık, susuzluk ve ilaçsızlık nedeniyle çocuklar başta olmak üzere yüzlerce kişi şehit oldu.