Kardeşlerinin dilinden Şehid Abdulvahid Kara

Yaptığı İslami hizmetlerden dolayı 2000 yılında şehit edilen Abdulvahid Kara'nın, mücadelesini ve hayat hikayesini anlatan kardeşleri, abilerinin Allah'ın rızasını kazanmayı herşeyin üstünde tuttuğunu ifade ettiler.

Şehid Abdülvahit Kara, 1 Ocak 1969 yılında Şanlıurfa merkeze bağlı Aşağıkören (axveran) Köyü`nde dünyaya geldi. 8 kişilik bir ailenin en büyük çocuğu olan Abdulvahid, köyde ilkokulu eğitimini tamamladıktan sonra ailece Şanlıurfa'ya taşındı. Bir süre oto kaportacılık yapan Şehid Abdulvahid, 1985 yılında Mersin`e gitti.

Mersin`de birçok meslek dalında çalışan Şehit Abdulvahid, burada çalışırken İslami camiayla tanışınca hayatında ciddi değişiklikler oluştu.Yaptığı hizmetler ve fedakârlığıyla tanınan şehid, İslami çalışmalarından dolayı 2 defa yakalanarak hapse mahkûm edildi. Abdulvahid Kara, 20 Mayıs 2000 tarihinde yaptığı İslami hizmetleri hazmedemeyen derin güçler tarafından şehid edildi.

Çevresi ve akrabaları arasında takvası ve fedakarlığı ile bilinen Şehid Abdulvahid Kara,  Şanlıurfa Bediüzzaman Aile Mezarlığında defnedildi.

Şehid Abdulvahid'in kardeşleri,  "Şubat Ayı Şehadet Ayı"  münasebetiyle İLKHA'ya abilerini anlattı.

Şehid Abdulvahid Kara

"Takvalı, mücadeleci ve fedakar bir insandı"

Şehid Abdulvahid Kara'nın İslam'ı ve Müslümanları çok sevdiğini belirten şehidin kardeşi Ömer Kara, "Ben Şehid Abdulvahid Kara'nın kardeşiyim. Ağabeyim 1969 yılında Şanlıurfa'ya bağlı Aşağıkören (Axveran) köyünde doğdu. Şehid Abdulvahid, köyde bir süre çobanlık yaptı. 1980 yılında Şanlıurfa merkeze taşınınca kaportacılık yaptı. Daha sonra abi,  Mersin'e gitti. Mersin'de bir müddet kaldıktan sonra Müslümanlarla tanıştı. Şehid, Müslümanları ve İslamı çok severdi. Takvalı, mücadeleci ve fedakar bir insandı.  Zamanının çoğunlukla camide çocuklara Kur'an dersi vererek geçirirdi. Kalan zamanlarını ise Müslüman arkadaşlarıyla geçirirdi. Bize öğüt verirdi. Biz O'nun sayesinde İslam'la tanıştık. Ailemizin içinde iyi bir insan ve iyi bir ağabeydi. Biz Şehid'i çok severdik, bize çok faydası oldu."  şeklinde konuştu.

"Şehid aynı mis gibi kokuyordu"

Şehid Abdulvahid'in şehadete nasıl kavuştuğunu anlatan Kara, "Şehid Mersin'de iken arandığını öğrenip Adana'ya gidiyor. Adana'da arkadaşlarının evinde kaldı. Şehidin kaldığı yer, bir şekilde tespit edilip eve gece baskın düzenlendi. Evin içine el bombası atılınca Şehid ve arkadaşları yere düşüyorlar.Daha sonra evin kapısı kırılıyor ve şehidin üzerine kurşun sıkılarak şehid ediliyor. Biz, şehidin cenazesini getirmek için Adana'ya gittik. Morgdan cenazeyi alırken polisler  'Bu sıcakta cenazeyi, Şanlıurfa'ya götürmeyin. Götürecekseniz de cenazenin yanına buz koyun yoksa kokar' dedi. Cenazeye buz koymadan götürdük. Yolda getirdiğimiz esnada şehidin kanı hala akıyordu ve hiçbir koku da yoktu. Şehid aynı mis gibi kokuyordu." ifadelerini kullandı.

Ömer Kara

"Şehid bizim İslam ile tanışmamıza vesile oldu"

Şehid Abdulvahid'in mirasına sahip çıkacaklarını vurgulayan Kara, "Şehid 20 Kasım 2000'de şehid oldu. Şehid ile birlikte çok anımız oldu. Allah şehidimizden razı olsun. Şehid bizim İslam ile tanışmamıza vesile oldu. Biz şehid Abdulvahid'ten çok etkilendik. Abdulvahid'in arkadaşları, beraber gördükleri rüyaları, camiye gidişlerini ve anılarını bana anlattılar. Şehid Abdulvahid, yakalandıktan sonra onunla konuştum. Bana 'Şehid olmak istiyorum, yakalanmak istemiyorum' demişti. Şehid'in mirasına inşallah sahip çıkmaya çalışacağız. Şubat ayı 'Şehadet Ayıdır' Şubat ayı İnşallah Müslümanların uyanışına, vahdetine ve zulümden kurtulmasına vesile olur inşallah." diye konuştu.

Hüseyin Kara

"Allah'ın rızasını her şeyden önce tutardı"

Şehid Abdulvahid'in şehid olmadan önce şehadeti arzuladığını belirten şehidin kardeşi Hüseyin Kara, "Şehid Abdulvahid'in kardeşiyim. Şehidin kendisi Allah'ın davasına çok bağlıydı. Allah'ın rızasını her şeyden önce tutardı. Şehid, ben ve Ömer ağabeyimin hidayetine vesile oldu. Onun gece ve gündüz bütün çabası Allah'ın rızası içindi. Şehid, Allah yolunda çabalarken şehid olmayı arzulardı. Allah için ne bedel varsa gece gündüz demeden hizmet ederdi. Hayatının birinci sırasına İslam'ı koymuştu." şeklinde konuştu.

"Allah için hizmete ve davete yoğunluk vermişti"

Şehid Abdulvahid Kara'nın insanlara çok faydasının dokunduğunu belirten Kara, " Şehid Abdulvahid'i Adana'dan getirip defnettik. Rabbimize böyle bir şey nasip ettiği için şükürler ettik. Şehidlik herkesin eline geçmez. Şehid Abdulvahid çok şükür ki Allah'ın yolundan gitti. İslam yolundayken Allah şehadetini kabul etti. Çok şükür ki abimiz kendisini Allah yolunda feda etti. Şehid, Mersin'de yaşıyordu. Son zamanlarda Urfa'ya geliyordu. Hem bize hem de çevredeki insanlara faydası vardı. Allah için hizmete ve davete yoğunluk vermişti. Çabasını, Allah rızası için verirdi; çünkü tek kurtuluş Allah'ın rızasıydı. Allah yolunda şehid olanlardan Allah razı olsun. Onlar canlarıyla ve her şeyleriyle kendilerini feda ettiler. Allah mekânlarını cennet eylesin. Ya Rabbi! bizleri de onların yolundan ayırma. Onlara layık insanlar olalım." dedi.

İLKHA