İtiraf gibi açıklama! "Bazı polislerin ırkçı olduğunu kabul ediyoruz"

Londra Emniyet Teşkilatı bir kez daha ırkçılık ile gündemde. İki siyah polis memurunun, teşkilatta ırkçılığın arttığını anlatmasından sonra Londra Emniyet Müdür Yardımcısı da durumu kabul ederek, "Bazı polislerin ırkçı görüşleri olduğunu ve ırkçı olduklarını" itiraf etti.

İtiraf gibi açıklama! "Bazı polislerin ırkçı olduğunu kabul ediyoruz"

Londra Emniyet Müdürü Cressida Dick'in, Londra Büyükşehir Belediye Başkanı Sadiq Khan'ın, 'Emniyet Müdürü olarak liderliğine güvenmediği', gerekçesiyle istifaya zorlanması ardından teşkilat içindeki ırkçılık ve cinsiyetçilik eleştirileri bir kez daha gündemde.

Londra Emniyet Müdür Yardımcısı Bas Javid yaptığı açıklamada gerçeği itiraf ederek, bazı polislerin "ırkçı görüşleri olduğunu ve ırkçı olduklarını" kabul etti.

Javid, ırkçılık gerçeğini kabul etmekle beraber teşkilatın bir bütün olarak "ırkçı bir kurum" olarak tanımlanamayacağını kaydetti.

Bir siyah polis memuru teşkilattaki üstünün kendisine ırkçı hakarette bulunduğunu, bir diğeri ise üst düzey polis amirlerinin siyahların Londra Emniyeti'nde görev alacak kadar zeki olmadıklarını söylediğini anlattı.

Irkçı saldırıya maruz kalan memurlardan biri ırkçılığın teşkilat içinde arttığını, yeterince cezalandırılmadığını ve onun yerine mağdurlara baskı yapıldığını belirtti.

Londra Emniyet Müdür Yardımcısı Bas Javid, polis teşkitlatının; iki siyah polisin, ırkçılık konusundaki şikayetleri konusunda gereğini yapmamasını, onun yerine mağdurlara baskı yapmayı tercih etmesini duymaktan "büyük hayal kırıklığı" hissettiğini söyledi.

Javid, "Memurlar ya da personelin bize gelip bu iddiaları anlatamamasından ötürü büyük bir hayal kırıklığı yaşadım. Ben insanların rahatça ortaya çıkıp bu tür şeyleri bildirdiği bir teşkilat olmamızı isterim ki, bunun için etkin bir şekilde gereken adımları atabilelim" şeklinde konuştu.

İstifaya zorlandıktan sonra görevi bırakan Londra Emniyet Müdürü Cressida Dick'in yerine kimin göreve geleceği ise henüz netlik kazanmadı.