İsmail Heniyye ile Hizbullah lideri Nasrallah Beyrut'ta 'Kudüs'ün Kılıcı' zaferini ele aldı

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Lübnan'daki temasları çerçevesinde Hizbullah Hareketinin Lideri Hasan Nasrallah ile bir araya geldi.

Hizbullah'tan yapılan yazılı açıklamada, Heniyye ve beraberindeki Hamas heyetinin, başkent Beyrut'ta Nasrallah ile İşgalci İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılara karşılık direnişin başlattığı Kudüs'ün Kılıcı operasyonunu detaylarıyla ele aldığı aktarıldı. Kazanılan zaferin Filistin, Arap ve İslam dünyası ile uluslararası alandaki etkileri ve yankıları üzerinde durulduğu belirtildi.

Ayrıca, 'Filistin'deki direnişin ve onunla birlikte bölgedeki direniş ekseninin bu büyük zafer sonrası kesin ve nihai zafere ulaşmak için tüm enerji ve kabiliyetlerini birlikte, organizeli kullanacakları' açıklamasında bunuldu.

Açıklamada, Heniyye ile Nasrallah görüşmesinde ayrıca "Hamas ile Hizbullah arasındaki derin ilişkilerin teyidine vurgu yapıldığı" ifade edildi.

İşgalci İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs'ta başlattığı saldırılar, Hamas ile varılan ateşkes doğrultusunda 21 Mayıs'ta sona ermişti.

Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye, İşgalci İsrail'in saldırıları sonrası çıktığı yurt dışı turu kapsamında Mısır, Fas ve Moritanya'yı ziyaret etmişti.