İslam Emirliği'nden ABD'ye: Dondurulan varlıklarımızı serbest bırakın

Afganistan İslam Emirliği Başbakan Yardımcısı Mevlevi Abdulkebir başkanlığında toplanan Siyasi Komisyon toplantısında, ABD ile Doha'da yapılan görüşmeler masaya yatırıldı.

İslam Emirliği'nden ABD'ye: Dondurulan varlıklarımızı serbest bırakın

Afganistan İslam Emirliği'nin başkenti Kabil'de Başbakanlık Ofisi'nde yapılan Siyasi Komisyon toplantısında, geçtiğimiz hafta Dışişleri Bakanı Emir Han Muttaki başkanlığındaki heyet ile ABD'nin Afganistan Özel Elçisi Thomas West'in başkanlık ettiği ABD Dışişleri heyeti arasında Katar'ın başkenti Doha'da gerçekleşen görüşmenin detayları konuşuldu.

Başbakanlık Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, toplantıda ülkedeki son siyasi gelişmeler ile İslam Emirliği heyetinin Doha'ya ziyareti ve burada gerçekleştirilen müzakerelerin ele alındığı belirtildi.

Toplantıda kilit konulara ilişkin kararların alındığı ifade edilen açıklamada, tarafların talep ve görüşlerinin değerlendirildiği kaydedildi.

Görüşmelerde, ABD temsilcisinin, Afganistan'daki ekonomik istikrar ve uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele konularında teknik görüşmelere açık olduğunu söylediği aktarıldı.

Doha görüşmelerinde, Afganistan Dışişleri Bakanı Muttaki'nin ise, Afgan yetkilileri üzerindeki seyahat ve diğer kısıtların kaldırılması ile Afganistan Merkez Bankası'nın yurtdışında dondurulan varlıklarının iadesi konularını gündeme getirdiği belirtildi.