İşgalci siyonist rejim Down Sendromlu bir Filistinliye saldırdı

İşgalci rejim, Şeyh Cerrah Mahallesi'nin sakinlerine destek vermek için düzenlenen gösteriye katılan Down Sendromlu bir Filistinliye vahşice saldırarak alıkoymaya çalıştı.

İşgalci siyonistler, baskı altında tutulan Şeyh Cerrah Mahallesi sakinlerine destek amaçlı gerçekleştirilen gösteriye katılan ve destek sloganları atan down sendromlu bir Filistinliye saldırdı.

Engel durumu açıkça belirgin olan 25 yaşındaki down sendromlu Muhammed El-Acluni'nin bu saldırı karşısında korkuya kapılarak bağırmasına ve diğer Filistinlilerin de alıkonulmasına engel olmaya çalışmasına rağmen işgalci siyonist rejim saldırısını daha da artırdı.

Filistin Kızılay Teşkilatı yaptığı açıklamada, down sendromlu El-Acluni'ye olay yerinde ilk yardım hizmetinde bulunan Muhammed Dennun'un verdiği bilgilere göre işgalci rejimin El-Acluni'ye vahşice saldırdığını, onu şiddetle darp ettikten sonra alıkoymak için çekiştirmeye başladıklarını fakat olay yerindeki halk müdahale ederek işgalci siyonistlerin onu alıkoymasını engellediğini ve Filistinli El-Acluni'yi onlardan uzaklaştırdıklarını belirtti.

Dennun down sendromlu gencin çok korkması ve vücudunda yaraların oluşması sebebiyle yakınlarda bulunan Et-Tur köyündeki Cemiyetu'l Mekasidi'l-Hayriye Hastanesi'ne götürüldüğünü ve tedavi edildikten sonra evine gönderildiğini bildirdi.

Öte yandan Şeyh Cerrah Mahallesi'ndeki direnişçilere yapılan saldırıda bire gencin yaralandığı öğrenildi. (İLKHA)