'İşgalci İsrail'in Genelkurmay Başkanı'nın Fas'a ayak bastığı gün bir utanç ve felaket günüdür'

Fas'ın başkenti Rabat'a giden İsrail işgal rejiminin Genelkurmay Başkanı Aviv Kochavi'nin ziyaretini protesto amacıyla parlamento binası önünde gösteri düzenledi. 

Yüzlerce Faslı, beraberindeki askeri bir heyetle birlikte Fas'ın başkenti Rabat'a giden İsrail işgal rejiminin Genelkurmay Başkanı Aviv Kochavi'nin ziyaretini protesto amacıyla parlamento binası önünde gösteri düzenledi. 

Filistin İçin Çalışma Ulusal Grubu'nun çağrısıyla düzenlenen gösteriye katılanlar Kochavi'nin ziyaretini ve işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesini protesto eden sloganlar attı ve "Halk normalleşmenin sonlandırılmasını istiyor... Halk normalleşmenin cezalandırılmasını istiyor... Normalleşmeye ve yalakalığa hayır, hayır yine hayır... Ey lanetli siyonist Filistin bizim gözlerimizdedir..." gibi ifadelerin yazılı olduğu pankartlar taşıdılar. 

Bu arada Filistin İçin Çalışma Ulusal Grubu da yaptığı açıklamada işgal rejiminin Genelkurmay Başkanının Fas'ta ağırlanmasını şiddetle kınadıklarını dile getirdi. 

Grup açıklamasında Kochavi'nin Fas'a ayak bastığı günün bir utanç ve felaket günü olduğunu, Fas'ın tarihinde bir kara leke olarak yerini alacağını vurguladı. Böyle eli kanlı birinin Fas'ta ağırlanmasının onunla birlikte Filistinli çocukların kanlarının akıtılması suçuna ortak olunması anlamına geldiğini dile getirdi. Bu suçu işleyenlerin, 2021 yılının Ramazan ayında işgal güçlerinin düzenledikleri saldırıda Gazze'de öldürülen 4 Faslı kız çocuğun şehit edilmesi suçuna da iştirak etmiş sayılacaklarını ifade etti.

Kochavi'nin bu ziyaretinin işgal rejiminden Fas'a yönelik olarak gerçekleştirilen bu türden ilk ve tehlikeli bir ziyaret olduğu ifade edildi.