İşgalci İsrail'in eli kanlı Genelkurmay Başkanı, Fas'ta askeri törenle karşılandı

İşgalci İsrail'in Genelkurmay Başkanı Aviv Kohavi, Fas'a "iki ülke tarihinde bir ilk" olarak nitelendirilen resmi bir ziyaret gerçekleştiriyor.

İşgalci İsrail'in eli kanlı Genelkurmay Başkanı, Fas'ta askeri törenle karşılandı

İşgalci İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Kohavi, 3 gün sürecek ziyaret için pazartesi akşamı Fas'ın başkenti Rabat'a ulaştı.

Kohavi, Rabat ziyareti kapsamında Fas Savunma Bakanlığından sorumlu Bakan Abdullatif Ludeyi, Kraliyet Ordusu Genel Müfettişi Korgeneral Bilhayr Faruk ve diğer güvenlik yetkilileriyle görüşecek.

İşgalci İsrail ordusunun sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Kohavi'nin Fas ziyareti "iki ülke için tarihi bir gelişme" şeklinde tanımlandı.

İşgalci İsrail'in Kamu Yayın Kuruluşu'nun (KAN) haberinde, "Kohavi'nin, Rabat temasları kapsamında, karşılıklı askeri ve güvenlik ilişkilerini geliştirmek ve İran'ın bölgedeki nüfuzunu azaltmak için bölgesel iş birliği konularını ele alacağı" paylaşıldı.

Haaretz gazetesinin haberine göre, 2020'de iki ülke arasında varılan diplomatik ilişkilerin tesisine ilişkin anlaşmanın ardından Fas, Temmuz 2021'de İşgalci İsrail'deki ortak komando askeri tatbikatına katıldı.

İki ülke arasında Kasım 2021'de askeri ve güvenlik iş birliği mutabakat muhtırası imzalandığına dikkati çekilen habere göre, Fas'tan yüksek rütbeli askerler bir yıllık ortak çalışma programını görüşmek üzere geçen ay İsrail'e geldi.