İşgalci İsrail güçleri 1'i kadın 3 Filistinliyi şehid etti

Cenin, Gazze ve Kudüs'te işgalci saldırganlar 1'i bayan 3 Filistinliyi şehid etti. Cenin'de Ala Nasır Zeyd çıkan çatışmada, Kudüs'te İsra Huzeyme isimli genç kadın ve Gazze'de Muhammed Abdulkerim Ammar işgalci israil askerlerinin kurşunlarıyla şehid düştü.

İşgalci İsrail güçleri 1'i kadın 3 Filistinliyi şehid etti

Cenin ve Kudüs'te işgalci saldırganlar yine cinayet işledi. Bugün sabahın erken saatlerinde Cenin'de bir genç işgalcilerle çatışmalarda şehit oldu. Kudüs'te de bir genç kız bıçaklama eylemi teşebbüsünde bulunduğu iddiasıyla işgalci askerler tarafından şehit edildi. 

Bugün sabahın erken saatlerinde İsrail işgal güçlerinin Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Cenin şehrinin batısındaki Burkin kasabasına baskın düzenlemesi üzerine çıkan çatışmalarda bir Filistinli genç şehit olurken, iki Filistinli de yaralandı. 

Yerel kaynakların Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine verdiği bilgilere göre işgal ordusunun Musta'rabin (Arap kıyafetleriyle kendilerini kamufle eden) birliğine mensup askerleri Burkin'de, Hamas'ın aktif elemanlarından olan esir Mahmud Ez-Zer'ini'nin evini kuşattı ve aile efradından kendilerine teslim olmalarını istediler. Sonra da eve baskın düzenlediler. 

İşgalciler birkaç gün önce de bu evi kuşatmaya alarak sahibini yaralı bir şekilde tutuklamışlardı. Bu kuşatmada çıkan çatışmada işgalci askerlerden de iki kişi yaralanmıştı. 

Bugün sabah baskın düzenleyen Musta'rabin mensubu işgalci askerler Ala Nasır Zeyyud isimli gence ateş ettiler. Yakındaki Es-Sile El-Harisiyye beldesinden olan bu genç ağır bir şekilde yaralandı ve kısa bir süre sonra da yaranın tesiriyle hayatını kaybetti. 

Kaynaklar işgal güçlerinin bu gence, kuşatmaya alındığı belirtilen evin civarında sıfır noktasından ateş ettiklerine dikkat çektiler. Saldırıda iki kişi de yaralandı ve tedavi için hastaneye kaldırıldılar. 

Bugün sabah Kudüs'te de bir genç kadın bıçaklama eylemi teşebbüsünde bulunduğu iddiasıyla işgalci askerler tarafından şehit edildi. İşgal güçlerinin Mescidi Aksa'ya açılan Silsile Kapısı'nda bu genç kıza saldırı düzenledikleri belirtildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri şehit edilen kişinin 30 yaşındaki İsra Huzeymiye adında 4 çocuk annesi, aslen Cenin ahalisinden bir genç kadın olduğunu haber verdi.

Ayırca Gazze Şeridi'nin orta kesiminde yer alan Bureyc mülteci kampının doğusunda bir Filistinli İsrail işgal güçlerinin mermileriyle şehit oldu. 

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin verdiği bilgilere göre Muhammed Abdülkerim Ammar adında 41 yaşındaki bir Filistinli, Bureyc mülteci kampının doğusundaki Vad Ebu Katrun bölgesi yakınında kuş avına çıktığı sırada işgalci askerlerin üzerine ateş etmeleri sonucu hayatını kaybetti. 

Adı geçen şahsın saldırı anında olay yerinde hayatını kaybettiği ve cenazesinin Deyru'l-Belah şehrindeki Aksa Şehitleri Hastanesi'ne nakledildiği bildirildi. 

İsrail işgal güçleri bugün sabah saatlerinde de Gazze şehrinin doğusunda sınırı biraz aşarak Gazze Şeridi topraklarının içine girmişlerdi. Ayrıca Gazze Şeridi'nin güney kesiminde yer alan Han Yunus şehrinin doğusunda da çiftçilere gerçek mermilerle saldırdıkları haber verildi.