İşgalci İsrail askerlerinin yaraladığı Filistinli genç şehid oldu

Filistin Sağlık Bakanlığı, iki hafta önce İşgalci İsrail askerlerince vurulan 34 yaşındaki Filistinli Fadi Veşha’nın tedavi gördüğü hastanede şehid olduğunu duyurdu.

İşgalci İsrail askerlerinin yaraladığı Filistinli genç şehid oldu

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Veşha’nın iki hafta önce işgal altındaki Batı Şeria’nın Ramallah kenti çevresinde düzenlenen İşgalci İsrail karşıtı gösteride yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, İşgalci İsrail askerlerinin açtığı ateşte başından gerçek mermiyle vurulan Veşha'nın iki hafta süren tedaviye rağmen kurtarılamadığı kaydedildi.

Birzeit Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü öğrencisi olan Şehid Fadi Veşha, birçok kez gösterilerde yaralanmış ve onlarca kez gözaltına alınan şehid ömrünün toplamda 8 yılını İşgalci İsrail'in zindanlarında esir olarak geçirmişti.

Siyonist İsrail’in işgal altındaki Doğu Kudüs’teki ihlalleri ve Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılar nedeniyle, Batı Şeria’da günlerce protestolar düzenlenmiş, İşgalci İsrail askerlerinin bu gösterilere saldırısında da onlarca Filistinli şehid olmuş ve yaralanmıştı.