İşgalci İsrail askerleri Batı Şeria'da 24 Filistinliyi gözaltına aldı

Siyonist rejim askerleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın El Halil kenti yakınlarında 24 Filistinliyi gözaltına aldı.

İşgalci İsrail askerleri Batı Şeria'da 24 Filistinliyi gözaltına aldı

İsrail işgal güçleri bugün (4 Aralık Cumartesi) sabah Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan El-Halil'in kuzeyindeki Surif kasabasına geniş çaplı bir baskın ve gözaltı operasyonu gerçekleştirdi. 

Baskında çoğunluğu özgürleştirilmiş eski esirlerden olan 24 Filistinlinin gözaltına alındığı haber verildi. Büyük bir kısmı gençlerden olan bu kişiler arasında Semir El-Kadı adında bir milletvekilinin, Mervan Ebu Fare adında bir yaşlının ve Kassam Tugayları'nın komutanı halen esir durumdaki Cemal El-Hevr'in kızı olan Tuka El-Hevr adında bir bayanın da bulunduğu belirtildi. 

İşgal güçleri rutin hale getirdikleri ve genellikle gece yarısından sonra ve şafak sökmeden önce gerçekleştirdikleri baskınlarda evlerin mahremiyetlerini ihlal ediyor, insanları uygun olmadıkları bir halde yataklarından kaldırıyor, geniş çaplı aramalar yapıyor, özel eşyalarını karıştırıyor, ev eşyalarına büyük zarar veriyor, buldukları zaman kıymetli eşyalarını ve paralarını çalıyor, silahlarıyla dehşet saçarak çocukları korkutuyor ve bazılarını da tutukluyorlar. Bu baskınlar yüzünden işgal altındaki Kudüs'te ve Batı Şeria bölgesinde yaşayan Filistinliler hiçbir zaman güven ve huzur içinde yatamıyor. Çünkü her an bir işgalci ekibin baskın düzenlemesi ihtimali var.