İşgal rejiminin çocuk esirlere yönelik insanlık dışı uygulamaları bir kez daha belgelendi

Siyonist işgal rejiminin çocuk esirler başta olmak üzere alıkoyduğu Filistinlilere yönelik insanlık dışı muamelesi bir kez daha gün yüzüne çıktı. Esirlerin ve Özgürleştirilenlerin İşleri Komisyonu, işgal çetesinin çocukların esir edilmesi ve sorgulanması esnasında başvurduğu şiddeti belgeleriyle ortaya koydu. 

İşgal rejiminin çocuk esirlere yönelik insanlık dışı uygulamaları bir kez daha belgelendi

Esirlerin ve Özgürleştirilenlerin İşleri Komisyonu avukatlarından Hibe İğbariye'nin işgal rejiminin Mecdu Hapishanesi'nin çocuk esirler kısmında tutulan iki çocuğa yönelik insanlık dışı uygulamalar ve şiddet hakkında ulaştığı ayrıntıları aktardı. 

Komisyon, işgal rejiminin esir aldığı 16 yaşındaki İbrahim Haşşaş'a yönelik intikam amaçlı şiddet uygulamaları hakkında kapsamlı ve ayrıntılı bilgileri kamuoyunun dikkatine sundu. 

Komisyon yaptığı açıklamada işgal rejiminin Haşşaş'a yönelik şiddet uygulamalarının 9 Mayıs 2022 tarihinde evine düzenledikleri baskın esnasında başladığını, siyonistlerin adı geçen çocuğun uyuduğu odanın kapısını kırarak içeri girdikleri, evi arama bahanesiyle talan ettikleri ve Haşşaş'ın ellerini, ayaklarını ve gözlerini bağladıktan sonra, köpeklerle beraber evin banyosuna kapattıkları dile getirildi. 

Açıklamada işgalcilerin daha sonra onu esirlerin tutulduğu Huvvara sorgulama merkezine götürüp çıplak bir şekilde aradıkları, karanlık bir bodrumda insanlık dışı şartlarda şartlarda 13 gün boyunca beklettikleri ifade edildi. 

Komisyon'un açıklamasında 16 Mayıs 2022 tarihinde esir alınan 17 yaşındaki Cemal Haşşaş'ın maruz kaldığı insanlık dışı uygulamalar hakkında da ayrıntılı bilgiler verilerek, benzer uygulamalara maruz kaldığı vurgulandı. 

Filistin halkının direnişini kırmakta aciz kalan siyonist işgal çetesi Filistinli çocukları korkutmak, direnişe katılmalarını engellemek ve iradelerini kırmak için insanlık dışı korkunç muamele ve işkence yöntemleri uyguluyor.