İran'da yaşanan suikastlar sonrası Devrim Muhafızları İstihbarat Başkanı görevden alındı

İran'da son dönemlerde özellikle Devrim Muhafızları üst düzey yöneticilerine karşı yaşanan suikast dalgası sonrası Devrim Muhafızları İstihbarat Başkanı Hüseyin Taib görevden alındı.

İran'da yaşanan suikastlar sonrası Devrim Muhafızları İstihbarat Başkanı görevden alındı

İran Devrim Muhafızları Ordusu İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hüseyin Taib'in görevden alındığı açıklandı.

Ülkede son dönemlerde özellikle Devrim Muhafızları üst düzey yöneticilerine karşı yaşanan suikast dalgasının bu kararda etkili olduğu belirtiliyor.

İran'da güvenlik bürokrasisinin en etkili isimlerinden biri olarak gösterilen Taib, 2009'da Devrim Muhafızları'nın istihbarat şefi olarak görev yapmaya başlamıştı.

Hüseyin Taib'in yerine General Muhammed Kazımi'nin bu göreve getirildiği belirtildi. Kazımi,  Devrim Muhafızları İstihbarat Koruma Teşkilatı Başkanı olarak görev yapıyordu.

Devrim Muhafızları Sözcüsü General Ramazan Şerif yaptığı açıklamada, General Kazımi’nin Devrim Muhafızları İstihbarat Kurumu Başkanlığı’na atandığını, Hüseyin Taib'in de, İran Devrim Muhafızları Genel Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami’nin danışmanlığını yürüteceğini belirtti.

Ülkedeki yaşanan suikast olaylarında son olarak geçtiğimiz mayıs ayında Sistan-Beluçistan eyaletinde bir binbaşı aracına düzenlenen silahlı saldırı sonucunda katledilirken, yine Devrim Muhafızları Ordusu Kutsal Türbe Savunucusu Albay Seyyad Hüdayi'nin aracına yönelik düzenlenen silahlı saldırıda da Hüdayi hayatını kaybetmişti.

Yaşanan suikast olaylarının arkasında siyonist işgal rejiminin olduğu belirtilmişti.