İşgal Mahkemesi, Mescidi Aksa'da Telmudi ayinlere izin verdi

İşgal mahkemesi Fanatik Yahudi yerleşimcilerin, işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa'nın avlusuna düzenledikleri baskınlar sırasında "yüksek sesle ibadet etmeleri" ve "bazı ritüelleri gerçekleştirmelerine" izin verilmesi yönünde karar verdi.

İşgal Mahkemesi, Mescidi Aksa'da Telmudi ayinlere izin verdi

Kudüs'teki İsrail işgal mahkemesi yahudi yerleşimcilerin Mescidi Aksa'nın sahası içinde yüksek sesler çıkararak, bağırarak Telmudi ayinler düzenlemesine müsaade edilmesi yönünde karar verdi. 

Siyonist işgal rejiminin, işgal altındaki Kudüs şehrinde bulunan sözde Sulh Mahkemesi bazı yahudi yerleşimcilere getirilen kısıtlamaların da kaldırılmasına karar verdi. Kısıtlamaların iptaline dair kararın, karışıklık çıkarmaları ve daha önce Mescidi Aksa içinde Telmudi ayinler düzenlenmesinin yasak olmasına rağmen yasağa uymayıp ayinler düzenlemeleri sebebiyle Eski Kudüs'ten uzaklaştırılmalarına karar verilmiş olan birtakım aşırı ırkçı fanatik yahudiler hakkındaki hükümleri de kapsadığı belirtildi. 

Siyonistlere ait Kanal 12 televizyonunun yayınladığı habere göre mahkemenin kararı artık Mescidi Aksa'ya baskın düzenleyen yahudi yerleşimcilerin bundan sonra orada yahudi dinine göre ibadet ve ayinler düzenlemeleri mümkün olacak. Bununla kastettikleri ise Mescidi Aksa içinde istedikleri gibi gürültü çıkararak, bağırarak ayinler düzenlemelerine izin verilmesi. 

İşgal mahkemesi kararının yasalara aykırı olmadığı iddiasında bulundu. 

Mahkemenin kararının Mescidi Aksa'nın yahudileştirilmesi ve işgal rejiminin buranın paylaştırılmasıyla ilgili planının aşamalı bir şekilde uygulamaya geçirilmesi çalışmalarının bir parçası olduğuna dikkat çekildi.