İşgal güçlerinden Batı Şeria ve Kudüs’te geniş çaplı tutuklama operasyonu

Terör rejimi israil Batı Şeria ile Kudüs’te aralarında eski esir ve çocukların da bulunduğu çok sayıda Filistinliye yönelik geniş çaplı tutuklama operasyonu başlattı.

İşgal güçlerinden Batı Şeria ve Kudüs’te geniş çaplı tutuklama operasyonu

Siyonist İsrail güçleri, dün (31 Mayıs Pazar) gece ve bugün sabah işgal altındaki Batı Şeria ile Kudüs’te aralarında özgürleştirilmiş eski esir ve çocukların da bulunduğu çok sayıda Filistinliye yönelik geniş çaplı tutuklama operasyonu başlattı.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, işgal güçleri, özgürleştirilmiş eski esir ve Hamas komutanlarından olan İyad Nasır’ın Tulkerem’deki evine baskın düzenledikten sonra ailesini rehin aldı. Komutan Nasır’ın işgal güçlerine teslim olmasıyla rehin alınan ailesi serbest bırakıldı.

İşgal güçleri, Antaba beldesinde Mustafa Ebu Şaş ile Muhammed Selim’i, Tulkerem’de de Nidal Arafat’ı tutukladı.

El-Halil’de ise işgal güçleri, lise öğrencisi Emin Amad ile çocuk yaştaki Halil İyad’ın yanı sıra Şerif Ebu Res ile özgürleştirilmiş eski esir Ahmed Ebu Res’i tutukladı.

İşgal güçleri, Ramallah'ta el-Celzun Mülteci Kampı yakınlarında 4’ü çocuk olmak üzere 6 Filistinliyi tutukladı.

Tutuklama operasyonu Nablus kentinde devam etti, işgal güçleri, kentte 3 Filistinli genci tutukladığını duyurdu.

Siyonist İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te onlarca Filistinli vatandaşa karşı neredeyse günlük tutuklama operasyonları yapıyor.

Palinfo