İranlı oyuncu, Netanyahu’ya sağlığınız için duacıyım paylaşımı nedeniyle tutuklandı

İranlı oyuncu Shohreh Ghamar saldırgan ve kaosa çağıran sosyal medya paylaşımları ile Netanyahu’nun sağlığı için duacıyım dileğiyle nedeniyle tutuklandı.

İranlı oyuncu, Netanyahu’ya sağlığınız için duacıyım paylaşımı nedeniyle tutuklandı

İran Devrim Muhafızları’na bağlı Tasnim ve Fares Ajansları, aktris Shohreh Ghamar’ın ‘isyancıları destekleyen içerik yayınlamak, yetkililere hakaret etmek, İşgalci İsrail'in Başbakanı’na şifa dilemek, Siyonist oluşumu desteklemek ve sokaklarda kaosu kışkırtmaktan’ tutuklandığını aktardı.

İran İstihbarat Bakanı İsmail Hatib’in “İran yargısı internet alanında psikolojik güvenlikle ilgili birkaç dosyayı inceliyor” sözlerini aktardı.

Bakana internette olan gelişmeleri kendisinin takip edip etmediği sorulduğunda, “Takip etmezsem bakan olamam” yanıtını verdi.

Tutuklanma, aktrisin 4 milyon kişi tarafından takip edilen Instagram hesabı üzerinden İşgalci İsrail'in Başbakanı’na şifa dileyen bir mesaj yayınlamasından günler sonra geldi. Aktris yaptığı paylaşımda Netanyahu’nun fotoğrafının üzerine “Sağlığınız için dua ettim, sağlığınıza kavuşacaksınız” yazdı.