İran: Nükleer silahların savunma politikamızda yeri yok

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, "İran'ın savunma programında nükleer silahlara yer olmadığını ve bu konuda herhangi bir değişikliğe gitmediklerini" vurguladı.

İran: Nükleer silahların savunma politikamızda yeri yok

Günlük basın toplantısında "İran'ın nükleer programı barışçıldır ve tüm faaliyetlerimiz de barışçıldır" diyen Kenani, "İran'ın uluslararası çerçeve ve yasalara bağlılığını ve politikasını sürdüreceğini" bildirdi.

"Ülkesinin yaptırımları etkisiz hale getirmek için politikalar izlediğini ve bu konuda ilerleme kaydettiğini" söyleyen Kenani, "İran'ın ulusal güvenliği söz konusu olduğunda kimseyle uzlaşmayız. İsfahan'da yaşananları bir operasyon olarak tanımlayamayız. Medya savaşı açısından bile askeri bir değeri yoktu" dedi.

Siyonist rejimin başlangıçta operasyonun sorumluluğunu üstlenmediğini belirten Kenani, "uçaksavarlarının İsfahan'da saldırıları engellediğini" kaydetti.

 "Sadık Vaat Operasyonu ile ilgili olarak Kenani, "operasyonun bölgede barış ve güvenliğin korunmasına yönelik kararlar çerçevesinde gerçekleştiğini ve İran'ın bölgesel bir savaş peşinde olmadığını" ifade etti.