İran: Akdeniz ve Cebelitarık Gazze suçları nedeniyle kapatılabilir

Üst düzey bir Devrim Muhafızları komutanı, "Gazze'deki suçların devam etmesiyle birlikte ABD ve müttefikleri, Akdeniz ve Cebelitarık'ın kapatılmasını beklemek zorunda kalacak" dedi.

İran: Akdeniz ve Cebelitarık Gazze suçları nedeniyle kapatılabilir

General, Siyonist İsrail rejiminin ABD ve diğer Batı Avrupa ülkelerinin desteğiyle Gazze'deki suçlarını sürdürmesi halinde, ABD ve müttefiklerinin Bab el-Mendeb ve Kızıldeniz'in ardından Akdeniz ve Cebelitarık'ın kapatılmasını beklemeleri gerekiyor. IRGC Koordinasyondan Sorumlu Başkomutan Yardımcısı Mohammad-Reza Naghdi şunları söyledi:

Devrim Muhafızları generali, "Gazze'de son 80 günde 10.000'den fazla çocuk şehit oldu" dedi.

"Bugün hepimiz milletlerin benzeri görülmemiş bir uyanışına tanık oluyoruz. Dünyanın her yerinde insanlar yaklaşık 80 gündür sokaklarda ve adalet için bağırıyorlar. Bu günlerde insanlar davalar açıyor, zalimlere karşı haykırıyor."

Naghdi şöyle devam etti: "Siyonist rejim ve ABD, işledikleri suçların ve vahşetin ciddiyeti nedeniyle çıldırdı."

Filistinlileri Siyonist rejime karşı gerçekleştirilen başarılı Mescid-i Aksa Fırtınası operasyonundan ötürü övdü ve bunun 75 yıllık işgale yanıt olarak yapıldığını söyledi.

Üst düzey Devrim Muhafızları generali, uluslararası örgütün Siyonist İsrail rejiminin Filistin'deki suçlarını durdurmadaki başarısızlığından dolayı gösterdiği performanstan duyduğu hayal kırıklığını dile getirdi.