​Irak Kürdistanı'nda '40 Hadis' yarışması düzenlendi

Irak Kürdistanı bölgesinde 9 bin 554 kişinin katılımıyla "40 Hadis" yarışması gerçekleşti.

Rêkxirawî Geşepêdanî Qutabiyanî Kurdistan (Kürdistan Öğrenci Geliştirme Kuruluşu) tarafından her yıl Hazreti Muhammed'in dünyaya teşriflerinin yıldönümlerinde hadis yarışması düzenleniyor.

Bu yılki yarışma 9 bin 554 kişinin katılımıyla Kürdistan Bölgesinin birçok şehir ve ilçelerinde gerçekleşti.

Bu yıl seçilen 40 Hadis ezberleme yarışmasında dereceye giren 30 kişiye çeşitli hediyeler verildi.

Yarışmayı yapmadaki amaçlarının "Hazreti Peygamber'in hayatını ve ahlakını tanıtmak ve ona karşı vazifeyi yerine getirmek" olarak açıklayan Kürdistan Öğrenci Geliştirme Kuruluşu Erbil Genel Sekreteri, "Kürdistan Öğrenci gelişimi kuruluşu olarak Kürdistanın bütün bölgelerinde çalışması olan bir kuruluştur. Kürdistan bütün il ve ilçelerinde büroları vardır. Kuruluşun asıl amacı gençler ve öğrencilerin eğitim ve ilmi gelişimi için çalışmalarda bulunmaktır. Kuruluş bunu kendisi için bir şiar olarak görüyor. Kuruluş her yıl Peygamberimizin viladeti yıldönümünde 'Nûrî Cîhan' projesini hazırlıyor. Proje birkaç aşamadan oluşuyor. Bu aşamaların sonuncusu bir sınav yarışmasıdır. Bu yıl yarışma '40 Hadis' hakkında oldu. Geçen sene Peygamberimizin hayatı hakkındaydı. Kürdistanın bütün il ve ilçelerin aynı zaman sınav yapılıyor. Bu yıl 9 bin 500 kişiden fazla kişi sınava katıldı." ifadelerini kullandı.

Kürdistan Öğrenci Geliştirme Kuruluşu Erbil temsilcisi, "Bizler Kürdistan Öğrenci Geliştirme Kuruluşu olarak Erbil'de bu projeyi hazırladık. Projenin çalışmaları bir buçuk aydır başlamış. Kürdistan'ın her yerinde hazırlanan bir proje. Kürdistan Öğrenci Geliştirme Kuruluşu, üniversite ve okul öğrencileri gelişimi için çalışan bir kuruluştur. Bizler Peygamberimize karşı bir vefakarlık olarak onun doğduğu ayda bu projeyi hazırlıyoruz. Yarışma 9 bin 554 kişinin katılımıyla Kürdistanın bütün il ve ilçelerinde aynı zamanda yapılıyor. Sadece Erbil'de bin kişiden fazla katılım oldu. Dereceye girenlere hediyeler verilecektir." şeklinde konuştu.

İLKHA