İki Yüzlü / Abdullah Öncel

Başkalarına süt dökmüş kedi, kardeş dediklerini sırtlan kesilenler, kardeş dediklerini her gün öldürenler ile zillet seviyesinde ilişki kurmakta, sonra bu ilişkilerimiz öldürülen kardeşlerimizin yararına diye laf üretmektedirler.

İki Yüzlü / Abdullah Öncel

Ey yaren biliyorsun ikimiz için de uzun sayılacak bir zaman olduki birbirimizi göremedik, ne hal hatır sorabildik ne de hasbihal ederek dertleştik. Ramazan, bayram derken günler akıp gitti. Allah'a şükür her şeye rağmen seni iyi gördüm.

Seni gördüğüme sevindim diye cevapladıktan sonra manalı manalı baktı, gözleri sanki dilinin altında bir bakla var gibi soruyordu.

Hemen sordum. Ey yaren! Biliyorsun Avrupa'nın sınırında Rusya ile Ukrayna arasında tahrik edilmiş savaş devam ediyor. Bu savaştan kaçan Ukraynalı mültecilere karşı Avrupa'nın gösteriği tavır  herkesin malumu. Başka ülkelerden gelen göçmenlerin-mültecilerin önüne tel örgüler, duvarlar örülürken, sınırlarda açlıktan, soğuktan kırılırken, Ukraynadan gelen sarı tenli mavi gözlü göçmen- mültecilere gösterilen tavrı görenler Batı-Avrupa ülkelerini İKİ YÜZLÜ olmak ile suçluyorlar. Ne dersin Kimdir bu iki yüzlü yada iki yüzlüler.

Lisanı hal ile demek dilinin altındaki bakla buydu diye baktı. Sonra başladı anlatmaya.

İki yüzlü diye suçlanan ülkeler, son dünya savaşında sonra, kendi aralarından savaşı kaldırmış, birbirlerine yakınlaştıkça yakınlaşmışlar. O kadar yakınlaştılar ki bütün ülkeler bir yerde sanki bir ülke imişler gibi toplanır ve geleceğe yönelik politikalar belirlerler. Çoğunlukla belirlenen politiklara uygulanır. Bazen karşı çıkanlar, sorun çıkaranlar olsada, mesele büyümeden halledilir ve işler tıkırında gider.

Sana kullandıkları ortak para biriminden, ülkeler arası serbest dolaşım hakkından, çalışma hakkından, istediği ülkede ev tutup ikamet etme hakkından bahs etmeyeceğim, sen zaten biliyorsun yada duymuşsun.

İşte bu iki yüzlü diye tabir edilen ülkeler kendi içlerinde huzuru sağladıkları gibi komşular arasında da uzun zamandır savaş yok. Varsa  bir anlaşmazlık müzakereler yolu ile halolunmaktadır.

Bu iki yüzlü tabir edilen ülkeler ulaştıkları iç huzur ve dünyanın her yerinden akan nimetlerden dolayı refah seviyesi oldukça yükselmiş durumda ve bu durumu duyan, gören başka coğrafyalardan insanlar hem huzura hemde refaha hücum ederek bu iki yüzlü ülkelerin yollarına düşmektedir.

İki yüzlü ülkelerin içteki durumu bu dıştaki durum ise; yine birlikte heraket ediyorlar. Bir örgütü destekleseler hemen hepsi birlikte destekler. Terör örgütü olarak görüyör iseler peyder pey hepsi aynı tepkiyi verir.

Hiç biri diğer komşusunun başka bir devlet tarafından işgal edilip bombalanmasına alet olmaz ne üs verir nede kolaylık sağlar. Hele başka ülkeler ile bir olup komşusunun evini ateşe vermez. Kendilerine yakın biri başka bir ülkede tutuklansa yada kazara öldürülse, kurtarmak için her yolu dener olayın geçtiği ülke üzerinde müthiş bir politik baskı gerekirse ekonomik baskı uygularlar.

Kendi dünya görüşlerine yakın gördükleri diğer ülkeleri, ülkelerin liderlerini, örgütleri, sivil toplum kuruluşlarını, yazar ve çizerleri  bütün imkanları ile desteklerler. Basın ve yayın organlarında çatlak çok nadir olur hepsi ülkelerinin politikalrı doğrultusunda yayın yapar, övdüklerini över yerdiklerini yererler.

Bunlar bir çırpıda anlatıklarım, iki yüzlü diye suçlanan ülkelerin hali bu.

Birde suçlayanlara bakalım. Ne iç huzur sağlanmış ne de dengeli bir ekonomi var. Ülke sınırlarını mayın ve askerler bile korumaktan aciz. Ülkelerden kaçan kaçana. Başkaları ile birleşip komşularının evini ateşe vermekte üstlerine yok. Başkaları gelip ülkelerinde üs kurarak komşularını, kardeşlerini bombalamasına ne ses ne de seda çıkarmaktadırlar. Başkalarına süt dökmüş kedi kardeş dediklerini sırtlan kesilmektedirler. Kardeş dediklerini her gün öldürenler ile zillet seviyesinde ilişki kurmakta, sonra bu ilişkilerimiz öldürülen kardeşlerimizin yararına diye laf üretmektedirler.

Şimdi ben ağır konuşacağım fırçayı sen yiyeceksin, onun için ben kısa kesyim diye devam etti yaren.

Şimdi iki yüzlü diye suçlanan ülkeler kendilerine yakın-ait gördüklerine her türlü imkanları ile sahip çıkmakta ve bunu açıkça yapmaktalar, iki yüzlü diye suçlayanlar ise kendilerine yakın-ait olana sahip çıkma cesareti ve onuruna sahip olmadıkları gibi bize ait olana niye sahip çıkmıyorsunuz diyerek başkalarını iki yüzlülükle suçlamaktalar.

Kısa keseyim keşke iki yüzlü olmakla suçladıklarınız kadar dürüst olsa idiniz, diyerek top sende dedi Yaren.

Ben bu gün bir şey demiyorum kararı okuyucu versin iki yüzlü kim yada kimler.