İİT: İşgalciler taammüden öldürme politikası uyguluyor

İslam İşbirliği Teşkilatı, işgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentinde siyonistlerin ateş açarak 3 Filistinliyi şehid etmesine tepki göstererek, siyonistlerin taammüden öldürme politikası uyguladığı belirtildi.

İİT: İşgalciler taammüden öldürme politikası uyguluyor

İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) Twitter hesabından yapılan açıklamada, Siyonist işgalcilerin Filistinlileri "kasten" öldürdüğü vurgulandı.

Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"İşgal güçlerinin Filistinli 3 genci öldürdüğü bu menfur suç, Filistin halkına karşı yürüttüğü saha infazları ve taammüden öldürme politikası bağlamında gerçekleşti."

Nablus'taki olayın kınandığı açıklamada, siyonistlerin uluslararası hukuku ve Dördüncü Cenevre Sözleşmesini açıkça ihlal ettiğine dikkat çekildi.

Açıklamada, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi başta olmak üzere uluslararası topluma "hukuki ve siyasi sorumluluklarını üstlenme, işgal çetesine bu suçları durdurması için baskı yapma, tüm ihlallerinden, ırkçı politikalarından sorumlu tutma ve Filistin halkına uluslararası koruma sağlama" çağrısı yapıldı.

Ne olmuştu?

Filistin Sağlık Bakanlığı dün yaptığı açıklamada, siyonistlerin işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde yer alan Nablus kentinde 3 Filistinliyi ateş açarak şehid ettiğini bildirmişti.

Görgü tanıkları, işgalcilerin, Nablus'taki El-Mahfiye Mahallesi'ne sivil bir araçla baskın yaptığını ve Filistinlilerin bulunduğu bir araca silahlı saldırı düzenlediğini söylemişti.

Filistin Enformasyon Merkezi tarafından verilen bilgide şehit edilen gençlerin Fetih'in askeri kanadı durumundaki Aksa Şehitleri Tugayları'na mensup oldukları ve işgal güçleri tarafından son dönemde arandıkları ifade edildi. 

Aksa Şehitleri Tugayları da gençlerin şehit edilmesi münasebetiyle bir taziye açıklaması yaparak işgal güçlerinin onları hedef almasının korkakça bir saldırı olduğunu dile getirdi. 

Aksa Şehitleri Tugayları'nın açıklamasında, şehitlerin kanlarının yerde kalmayacağı, yakın zamanda mutlaka intikamlarının alınacağı ve kana karşı kan akıtılacağı vurgulandı.