HÜDA PAR Mersin Milletvekili Dinç: İslam ülkelerinin idarecileri halklarına ses versinler

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç "Yahudilerle, terör şebekesiyle hiçbir diplomatik ilişki olmaz, hiçbir stratejik çıkar olmaz." dedi.

İşgal rejiminin Gazze'de uyguladığı soykırım ve son olarak dün akşam başlatılan yoğun bombardıman sonrasında ABD'nin Ankara Büyükelçiliği önünde toplanan binlerce kişi, siyonist rejimi protesto etti.

ABD Büyükelçiliği önünde düzenlenen kitlesel eyleme katılan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Filistin’de yaşanan son olaylar hakkında İLKHA muhabirlerine konuştu.

Siyonist terör şebekesinin Filistin’de hiçbir kural ve ilke tanımayarak soykırım yaptığının altını çizen Dinç, insan hakları savunucularının ise bu soykırıma körleri ve sağırları oynadığını söyledi.

İslam ülkelerinin halklarının “Biz Filistinlilerin haklı mücadelesinin yanındayız” demesine bu ülkelerin yöneticilerinin kulak vermesi gerektiğini belirten Dinç, İslam ülkelerinin idarecilerinin terör şebekesi ve işgalci siyonistlerle diplomatik ilişkilerini kesmesi gerektiğini söyledi.

Dinç, “7 Ekim'den bu yana 20 güne yakın oldu; bir Aksa Tufanı harekatı başladı. Aslında bu tufan 7 Ekim'de başlamadı. 75 yıllık bir öfkenin birikip Tufan olarak patlamasının sonucudur. Ve bu Tufan'ın özellikle karşısında duran, bu zulmü işleyen siyonist terör şebekesi maalesef hiçbir ilke, hiçbir kural tanımıyor. Ne ahlaki ne insani ne hukuki hiçbir kural tanımadan vahşetler işliyor, soykırımlar yapıyor. Hastanelere saldırıyor, kadınlara saldırıyor, çocuklara saldırıyor. Dünyanın gözünün içine baka baka bir soykırım işliyor. Ve maalesef Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği, ABD zaten onlardan bir destek beklenmiyor. Aslında onlar da bu suçun, bu katliamın, bu soykırımın failleridirler. Yani bu soykırımda açık ve net bir şekilde destek verdiklerini de gizlemiyorlar. Biz şunu söylüyoruz; Yahudilerle, terör şebekesiyle hiçbir diplomatik ilişki olmaz, hiçbir stratejik çıkar olmaz. Hazreti Peygamberden biliyoruz. O zaman da Medine Vesikası vardı ve Peygamberle anlaşması olmasına rağmen ihanet ettiler. Bunlar hiçbir şekilde sözünde durmayan bir kavimdir ve bunlar her zaman insanlık düşmanıdır, insanlığa karşı suç işliyor.” dedi.

“İslam ülkelerinin idarecileri halklarına ses versinler”

İşgalci terör rejiminin tir tir titreyen çocukları ve bebekleri katlettiğini söyleyen Dinç, “Daha dünyaya gözünü açmamış çocuklar cennette gözünü açıyor. Soykırımlar işliyorlar ve insan hakları savunucuları da körleri ve sağırları oynuyorlar. Bu konuda bizim çağrımız şudur; artık İslam ülkelerinin idarecileri halklarına ses versinler. Halk bu konuda duruşunu net bir şekilde ortaya koyuyor. Halkımız 'Biz Filistinlilerin haklı mücadelesinin yanındayız' diyor. Aynı şekilde bizim ülkemizde de bu şekilde. Yani halk diyor ki 'Biz Filistin halkının yanındayız, meşru müdafaasının yanındayız.' diyorlar. Bu konuda İslam ülkelerinin idarecileri de terör şebekesi siyonistlerle, işgalci siyonistlerle diplomatik ilişkilerini kessinler. Ticari ilişkilerini kessinler, siyasi, askeri, ekonomik ne kadar ilişkiler varsa kessinler. Onların buradaki yuvasında, katillerin yuvasında olan elçilerini sınır dışı etsinler. Çünkü bunlarla hiçbir şekilde dostluk olmaz. Bunların dostluğu yoktur, bunların çıkarları vardır. Bunlar çıkarlarına göre hareket ediyorlar. İnşallah Rabbim bu şafakta İslam ümmetinin gözünü aydınlatacak zaferler bize verecektir. Bunu umut ediyoruz. Rabbim tez zamanda bu terör şebekesi israili de Filistin topraklarından çıkarmayı bizim elimizle, bizim mücadelemizle onları oradan def etmeyi nasip, müyesser eylesin.” şeklinde konuştu. (İLKHA)