HÜDA PAR Genel Başkanvekili Yapıcıoğlu ile söyleşi

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanvekili Zekeriya Yapıcıoğlu, kısa bir süre önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptıkları görüşmeyi Medyascope’ta değerlendirdi.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanvekili Zekeriya Yapıcıoğlu, kısa bir süre önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptıkları görüşmeyi Medyascope’ta değerlendirdi. Yapıcıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Kürt meselesi başta olmak üzere, ülkenin gündeminde olan önemli konuları konuştuklarını belirtti.

Yapıcıoğlu, yeni bir çözüm süreci mi başlıyor tartışmaları ile ilgili, “Biz aslında PKK’nın hareket kabiliyetinin azaldığı bu dönemde adımların atılmasından yanayız. Biz meseleyi PKK meselesi olarak görmüyoruz. Kürt meselesi ayrı, PKK meselesi ayrıdır. PKK’nın silah bırakmasını istiyorsanız gidip PKK ile görüşecekseniz. Haklar, pazarlık konusu yapılmamalıdır” dedi.

Cumhurbaşkanı ile görüşmeyi kendilerinin talep ettiğini ve görüşme taleplerinin kısa bir sürede yerine getirildiğini söyleyen Yapıcıoğlu, “Önceden planlanan bir görüşme değildi. Genel başkanımız talep etti ve talebimiz karşılandı. Görüşmede başta Kürt meselesi olmak üzere ülkenin gündemindeki birçok önemli konuda görüştük, yazılı bir rapor sunmadık ama birçok konudaki görüşlerimizi kendisine aktardık” dedi.

“Sırf muhalefet yapmak için muhalefet yapmıyoruz”

İktidarın her yaptığını doğru bulmadıklarını belirten Yapıcıoğlu, “Ama biz sırf muhalefet yapmak için muhalefet yapmıyoruz” dedi. Yapıcıoğlu, Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) kapatılmasına karşı olduklarını da belirterek, “Parti kapatmak politik cezalandırmadır. Biri yanlış yapmış ise o yargılanır ve ceza alır. Parti kapatmak geçmişte de yaşandığı gibi doğru değildir” diye konuştu.

Medyascope.tv