HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Şahin: İnancımızla çelişen hiçbir dayatmayı kabul etmiyoruz

İstanbul'da düzenlenen "Gençlik Haftası" programında konuşan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin, "Dürüst siyaset istikamet üzere durabilmektir. İnancımızla çelişen, kişilik ve kimliğimizi baskılayan hiçbir dayatmayı kabul etmiyoruz." dedi.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Şahin: İnancımızla çelişen hiçbir dayatmayı kabul etmiyoruz

HÜDA PAR Gençlik Kollarının ilan ettiği "Gençlik Haftası" etkinliklerinin final programı İstanbul'da düzenlendi.

"Gençlik Kuşaklara Sığmaz" temasıyla düzenlenen programda konuşan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin, gençliğe dair düşüncelerini ve partilerinin siyasi arenadaki yükselişi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

"Herhangi bir partinin değil sistemin alternatifiyiz"

HÜDA PAR'ın "dürüst siyaset, gerçek adalet", " önce insan öncelik adalet" anlayışını ilke edinen ve İslam'ı referans alan genç bir parti olduğunu belirten Şahin, "HÜDA PAR partilerden bir parti olmadığını, herhangi bir siyasi partinin alternatifi olmadığını, doğrudan şu köhnemiş, vesayetçi, 12 Eylül cunta anayasası üzerine kurulmuş, milleti ve milletin inanç değerlerini hiçe sayan, can, mal, din, akıl, nesil emniyetini bırakın korumayı, adeta ifsat eden böyle bir sistemin alternatifi olduğunu söylemiş ve parti programına da bunu derç etmiştir. Bu değişimi ve dönüşümü yakarak, yıkarak değil, imar, ihya, inşa yöntemi ile sağlayacağını belirtmiştir. Elhamdülillah kuruluşundan itibaren bu söylemini cesurca ortaya koymuş, istikamet üzerine yürümüş ve şer odaklarının ve yerli işbirlikçilerinin oyunlarını bozmuştur." diye konuştu.

"Biz dersimizi rahmet Peygamberinden aldık"

HÜDA PAR'ın her türlü zulümden beri olduğu gibi tüm zulüm ve tahakküm politikalarına da bugüne kadar en ufak bir prim vermeden istikamet üzere yoluna devam ederek bugünlere geldiğini vurgulayan Şahin, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

Katolik Hristiyanların Hazreti İsa'ya atfen darağacına giderken son sözü 'ey Roma sömürüsünün esareti altında yaşayan milletler! Sezar'ın hakkını Sezar'a bırakın. Allah'ın hakkını da Allah'a eğer onlar bir yanağınıza tokat patlatsalar sizin vazifeniz diğer yanağınızı da zalime takdir etmenizdir' olmuştur. Bugün bu anlayışa teşne olmuş ve bizlerden de böyle bir duruş bekleyen kesimler var. Heyhat Minezzilleh! Biz dersimizi rahmet Peygamberi olan ama aynı zamanda kudret ve izzet peygamberi olan resulden almışız. Bakın müsteşrik bir batılı dahi Peygamberi anlamış ve onun hakkında 'Muhammed gibi hiçbir peygamber takipçilerini güçlü olmaya hazırlamamış ve buna teşvik etmemiştir. Bu yolda onun kadar muvaffak olan hiçbir peygamber yoktur' derken bize ne oldu da siretini, sünnetini kaybettik. Bizim peygamberimiz bu dünya hayatının peygamberidir. Adil hükümetin peygamberi, iş ve üretim peygamberidir. HÜDA PAR bu anlayışla yola çıkmış, modern dünyanın gereklerine uygun olarak tevhit, adalet ve özgürlük ekseninde yıkıcı olmayan, son derece müspet ama zulme karşı, tuğyana karşı itiraz ve sorgulama ahlakını da içinde barındıran siyasi bir duruş ortaya koymuştur. Bu minval üzere yürüyüşüne devam eden partimiz bugün de 'dürüst siyaset; şartlara yenik düşerek dönüşmek değil, şartları zorlayarak dönüştürmektir. Dürüst siyaset; tavizlerle idareyi sürdürmek değil, istikamet üzere durabilmektir.' şiarını pratik olarak göstermeye devam etmektedir.

''Memleketin HÜDA PAR'a ihtiyacı var"

HÜDA PAR'ın gelecek için şans olduğunu, siyaset kurumunun en ihtiyaç duyduğu tutarlı, ilkeli, derinlikli ve kuşatıcı siyaset anlayışı ikame ettiğini söyleyen Şahin, "İnsanı tüketen, değersizleştiren bir siyasetin parçası olmadık aksine insan yetiştiren, insani değerleri tahkim eden bir siyaset ortaya koyuyoruz. Memleketin kangrenleşmiş sorunlarına yasal, anayasal düzenlemelerle kalıcı ve kurumsal çözümler öneriyoruz. İşte tam da bu nedenlerle ''memleketin HÜDA PAR'a ihtiyacı var' söylemini sloganlaştırdık. Bu güçlü ve anlamlı sloganımızla her kesimden insanımızın dikkatini çektiğimiz gibi yarın ise desteğini alacağız." şeklinde konuştu.

"Siyasette ve yönetimde aktör olan bir parti olmanın vakti gelmiştir"

Partisinin gün geçtikçe yükselişe geçtiğini vurgulayan Şahin, "İktidarın merkezi siyasetinde belirleyici olduğumuz gibi inşallah bu seçimde sahip olduğumuz mefkûreyi, parti programını kendi ellerimizle uygulama fırsatını yakalayacağız. Bir hayalden bahsetmiyorum bir hakikatten bahsediyorum. Sahadayız ve Genel Başkanımız bir ay içinde 20'den fazla ili dolaşıyor. Halkımız soruyor; neredesiniz, neden görünür değilsiniz, öne neden çıkmıyorsunuz? Anket araştırmaları da partimizin yükseliş trendine geçtiğini hem de güçlü bir yükseliş trendini yakaladığını göstermektedir. Bu trend sizlerin azmi gayreti ile devam edecek. Bu dönem güçlü siyasal kazanımlar elde edeceğimiz bir dönem olacaktır. Bu seçim partimiz açısından çok ciddi imkân ve riskleri barındırmaktadır. Bu bilinç ve farkındalıkla çalışmalarımızı yoğunlaştırdık ve daha da yoğunlaştıracağız. Artık şunu söylüyoruz düne kadar oyun bozduk, söylem ve politikamızla doğrunun yanında yanlışın karşısında durduk. Bundan sonra hak ve adaletin, sulh ve selametin tesisi için düzen kuran, siyasette ve yönetimde aktör olan bir parti olmanın vakti gelmiştir, devran dönmüş devir HÜDA PAR devridir, devir hür gençlik devridir." dedi.

"Sorumluluğunuz ağır ve bir o kadar da ulvidir"

Barış, kardeşlik, sevgi, adalet ve huzur tüm insanlığın ortak talebi olduğunu hatırlatan Şahin, konuşmasını şu şekilde noktaladı:

Bugün bütün insanlık bir buhranın içindedir. İslam coğrafyası ırkçı emperyalistlerin elinde kan gölü haline çevrilmiştir. Ayrıca işsizlik, açlık, insan hakkı ihlalleri ile dünya gençliği bunalıma sürüklenmektedir. Bunalımdan çıkmanın yolu ancak ve ancak iman nuruyla bezenmiş itiraz ve sorgulama ahlakına sahip dinamik gençlik ile olacaktır. Bugün davasına delicesine aşık, gözü pek, sorgulayan, neye inandığını, neyi savunduğunu, neyin kavgasını verdiğini bilen, bunun için de her türlü fikri, ilmi ve teknolojik donanıma sahip bir gençlik ile istikbale yürüyebiliriz. Birlikte yürüyüşümüz; bu imtihan dünyasında bu topraklara, dürüst siyaset, gerçek adalet, huzur, barış, kardeşlik hâkim oluncaya kadar devam edecektir. Bugün siyaseten yüklenmiş olduğumuz dava, çağrı ve sorumluluk dinin kendisi ile kemal bulduğu Resul-i Zişan Efendimiz 'den başlayarak râşit halifeler, şehidi evvel Hazreti Hüseyin, şeyh Sait, İskilipli Atıf Hoca, Bediüzzaman Said Nursi, Şehit Metin Yüksel, Aliya Izzetbegoviç, Yasinler, Aytaçlar ve yakın dönem öncü rehberlerimizle bu günlere gelmiştir. Bu sorumluluk siz gençlerin omuzlarında, sorumluluğunuz ağır ve bir o kadar da ulvidir. İktidarın gençlik politikalarının ve diğer muhalif partilerin gençler hakkında hamaset kokan, sloganik söylemlerinin geleceği yoktur. Gençleri oy deposu olarak bakıp popülist politikalar ortaya koymanın ötesinde ne yapıyorlar. Bu noktada HÜDA PAR olarak kimliğimizi, tutumumuzu net bir şekilde ortaya koyuyoruz. İnancımızla çelişen, kişilik ve kimliğimizi baskılayan hiçbir dayatmayı kabul etmiyoruz. Adil şahitlik vazifemizden asla ödün vermeyeceğiz.

Düzenlenen program, hafta boyunca yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

İLKHA