Hindu Modi’nin üçüncü dönem başbakanlığı Müslümanları kaygılandırıyor

Hindistan’da seçimlerle eşzamanlı olarak Müslümanlar Modi’nin başbakanlığının bundan sonraki döneminde kendilerine yönelik tedbirlerin yoğunlaşmasından endişe ediyor.

Hindu Modi’nin üçüncü dönem başbakanlığı Müslümanları kaygılandırıyor

Mısır Telegraph internet sitesinin haberine göre, Hindistan’daki Müslümanlar Modi hükümetinin iki dönem başkanlığının ardından ülkenin giderek kutuplaştığını ve artan zulme ilişkin endişelerini ve korkularını dile getiriyorlar.

İngiliz Independent gazetesi, Modi döneminde sık sık yaşanan Müslüman azınlığa yönelik zulüm olaylarını konu alan haberinde, Temmuz 2023’te Muhammed Saad isimli caminin imamının öldürülmesine dikkat çekti.

İngiliz gazetesinin haberine göre, Gurugram’daki şiddet, Müslümanlar dahil olmak üzere dini azınlıklara yönelik artan zulmün uzak bölgelerle sınırlı olmadığının bir hatırlatıcısıydı.

Son yıllarda Hintli yetkililer, Müslümanları gerçek veya hayali suçlardan dolayı cezalandırmak için sözde “buldozer adaleti” ilkesini kullandı.

İktidardaki parti ile ittifak halinde olan ve binlerce üyesi bulunan aşırı Hindu grupları ise işledikleri suçların cezasından kurtulmayı başardı.