Hindistan, Kabil'deki büyükelçiliğini yeniden açtı

Hindistan Dışişleri Bakanlığı, Kabil'deki büyükelçiliğinin yeniden açıldığını duyurdu.

Hindistan, Kabil'deki büyükelçiliğini yeniden açtı

Hindistan Ulusal medyasında yer alan habere göre, Hindistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Kabil'deki Büyükelçiliğin yeniden açıldığı duyuruldu.

Açıklamada, Hindistan'ın Afganistan ile tarihi ve kültürel bağları olduğu ve bazı konularda yakın çalışmak ve Afganlarla ilişkilerini sürdürmek için Kabil'e bir ekip gönderildiği belirtildi.

Afganistan'daki ABD destekli hükümetin Taliban tarafından düşürülmesinin ardından Hindistan, güvenlik endişeleri nedeniyle Herat, Kandahar, Celalabad ve Mezar-ı Şerif’teki konsolosluklarını kapatmış, tüm diplomatlarını ve güvenlik personelini geri çekmişti.

Bazı Hintli yetkililerin, Afganistan İslam Emirliği ile etkileşim kurmaktan başka seçeneklerinin olmadığını açıklamasının ardından, Hindistan Dışişleri Bakan Yardımcısı geçtiğimiz günlerde Kabil'i ziyaret etmiş ve Afgan yetkililerle bir araya gelmişti.

Afganistan İslam Emirliği Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada da, Kabil'deki Hindistan Büyükelçiliğinin yeniden açılmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, "Hintli diplomatların dönüşü ve Kabil'deki Hindistan Büyükelçiliğinin yeniden açılmasının ülkede güvenliğin sağlandığını ve tüm siyasi ve diplomatik haklara saygı duyulduğunu gösteriyor" ifadeleri kullanıldı.