Hamas: Yemen'deki talihsiz çatışmalarda taraf değiliz

Hamas, Yemen'deki "talihsiz çatışmalarda" hükümet veya Husilerden herhangi bir tarafı desteklemediğini, Yemen için "iyilik, birlik ve çatışmaların son bulmasını" dilediğini duyurdu.

Hamas: Yemen'deki talihsiz çatışmalarda taraf değiliz

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), Yemen'deki talihsiz savaşın taraflarından birini destekleyen veya ülkedeki iç savaşa müdahale şeklinde yorumlanan herhangi bir açıklama veya pozisyonun, Hamas yönetimini temsil etmeyen kişisel görüşlerden ibaret olduğunu teyit etti.

Hamas hareketinin Yemen Maslahatgüzarı Muaz Ebu Şemmale'nin Husilerin Yüksek Siyasi Konsey Üyesi Muhammed Ali el-Husi ile bir araya gelmesi ve görüşme sırasında sarf ettiği bazı sözler tepkilere yol açtı. Gelen tepkiler üzerine Hamas, konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan Hamas’a ait basın açıklamasında, “Yemen Maslahatgüzarı'nın zafer ve kurtuluşla ilgili ifadeleriyle, yalnızca Kudüs ve Filistin'in özgürleştirilmesi kastedilmektedir.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamasında Hamas, Yemen halkının, geçtiğimiz günlerde Gazze Şeridi’ne yönelik İsrail saldırıları başta olmak üzere her zaman ve her yerde Filistinlilerin haklı mücadelesinin yanında durduğunu ve desteğini esirgemediğini belirterek, “Hamas olarak, tüm kardeş Yemen halkının yanındayız.” dedi.

Hamas, “Yemen'e ve sevgili halkına her türlü iyiliği, birlik ve beraberliği, iç savaştan kurtuluşu, huzur ve güvene kavuşmayı diliyoruz.” temennisinde bulundu.

İşgalci İsrail’in, Gazze Şeridi’ndeki Filistinlileri ve sivil yerleşim yerlerini hedef alması üzerine Yemen'deki siyasi oluşumlar, İslami cemaatler ve kanaat önderleri, Arap ve İslam dünyası ile Birleşmiş Milletler'e (BM), siyonist İsrail'in barbar ve vahşi saldırılarıyla mücadele eden Filistin halkına acilen destek çağrısında bulunmuştu.

Palinfo