HAMAS liderlerinden Abdülcebbar Said: Kudüs için direnişi tırmandırmalıyız

İslami Direniş Hareketi (HAMAS)’ın Filistin dışındaki liderlerinden Abdülcebbar Said, Kudüs’ün Yahudileştirilmesi planlarına karşı direniş eylemlerini tırmandırmaya davet etti.

HAMAS liderlerinden Abdülcebbar Said: Kudüs için direnişi tırmandırmalıyız

Kudüslüleri, 1948’de işgal edilen topraklarda ve Batı Şeria’da yaşayan Filistinlileri Mescid-i Aksa’da nöbet tutmaya ve Mescid-i Aksa’nın İslami kimliğini vurgulamak için “Büyük Fecir” faaliyetlerine katılmaya teşvik eden Said, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Kudüs’te ve Mescid-i Aksa’da yaşananların Yahudileştirme çabaları olduğuna dikkat çekti.

Said, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya düzenledikleri baskınların ve avlusunda toplu bir şekilde yaptıkları ayinlerin faşist işgal rejimi hükümetinin ilan ettiği din savaşı planının devamı niteliğinde olduğunu bildirdi.

Vadi Er-Rababe Mahallesi’nde Yahudi yerleşimciler için yapılan asma köprü sebebiyle Silvan beldesi sakinlerinin trafik yoğunluğundan ve gürültüden muzdarip olduklarını belirten Said, işgal rejiminin Mescid-i Aksa’da bakım ve onarımı bir ayı aşkın bir süredir engellediğini, sadece göstermelik birtakım onarımlara izin verdiğini ve Mescid-i Aksa’nın bakımsızlıktan yıkılmasını beklediğini söyledi.

Said, Kudüs’teki işgal belediyesinin işgal altındaki toprakların dört bir yanından gelen binlerce Yahudi yerleşimcinin katılımıyla kentte uluslararası sanat festivali düzenlemesini de kınadı.