Hamas lideri Heniyye, Katar Dışişleri Bakanı'yla görüştü

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile Filistin'de yaşanan gelişmeleri görüştü.

Hamas lideri Heniyye, Katar Dışişleri Bakanı'yla görüştü

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye başkanlığındaki heyet, Katar'ın başkenti Doha'da Dışişleri Bakanı Al Sani ile bir araya geldi.

Hamas yöneticileri Musa Ebu Merzuk ve Hüsam Bedran'ın da yer aldığı heyet, Filistin davasıyla ilgili son gelişmeleri, işgal rejiminin tutumundan ve gerçekleştirdiği cinayetlerden dolayı Batı Şeria bölgesinde yaşanan son gerginlikleri ele aldı.

Heyetin bakana aynı zamanda işgal zindanlarındaki esirlerin durumu, Gazze'ye uygulanan ablukadan kaynaklanan sorunlar ve Kudüs'te yürütülen Yahudileştirme faaliyetleri hakkında bilgi verdiği, Filistin halkının siyonist işgal rejiminin uygulamaları ve saldırgan tutumu karşısında dikkatli ve uyanık olduğunu dile getirdiği ifade edildi. 

Heyet bu arada Katar'ın Filistin davası konusunda gösterdiği hassasiyetten, Filistin halkının ulusal haklarına verdiği destekten, bu desteğini değişik ortamlarda ortaya koymasından ve bu konudaki tavrının değişmemesinden duyduğu memnuniyeti de dile getirdi. (İLKHA)