Zelenskiy: Diğer kentlerdeki bilanço Buça’dan daha ağır olabilir

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, yeni bir video mesaj yayınladı. Rusya'nın saldırdığı Buça'daki sivil ölümlerine dikkat çeken Zelenskiy, "Borodyanka ve kurtarılan diğer kentlerdeki bilanço Buça’dan daha ağır olabilir" dedi.

Zelenskiy: Diğer kentlerdeki bilanço Buça’dan daha ağır olabilir

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, yayınladığı video mesajında uluslararası topluma çağrı yaptı.

Ukrayna'daki sivil ölümlerinin en açık şekilde araştırılması gerektiğini belirten Zelenskiy, Rusya'yı suçlayarak, "Ukrayna topraklarında işledikleri suçların izlerini yok etmeye çalışacaklar" dedi.

''Rusya yeni saldırılara hazırlanıyor''

Zelenskiy, Rus birliklerin ve askeri teçhizatın ülkenin doğusuna yoğunlaştırıldığını vurgulayarak, Rusya'nın bu bölgedeki yeni saldırılara karşı hazırlanmaya devam ettiğini söyledi.

Zelenskiy, bugün Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne hitap edeceğini de sözlerine ekledi.

Buça'daki dehşet buzdağının görünen kısmı

Öte yandan, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba'da, Ukrayna ordusunun Rus askeri güçlerinden kurtardığı başkent Kiev yakınlarındaki Buça'daki dehşetin, "buzdağının görünen kısmı", Mariupol'deki durumun ise "çok daha kötü" olduğunu söyledi.

Kuleba, Batı'nın Rus savaş makinesini, fosil yakıt ödemeleriyle, Rusya ile Batılı ülkeler arasında halen devam eden ticaretle, Rus bankaları aracılığıyla SWIFT ile bağlantısı henüz kesilmemiş finansal işlemlerle beslemeye devam ettiği değerlendirmesinde bulundu.

Kuleba, daha fazla silaha sahip olmaları durumunda, bu savaşı o kadar çabuk kazanabileceklerini ve Rusya'nın daha fazla suç işlemesini önleyebileceklerini dile getirdi.