Hamas: İşgal hakimiyetinin topraklarımızda geleceği yoktur

Hamas, bugün Furkan Savaşı'nın başlamasının yıl dönümünde Filistin direnişinin çok daha hazırlıklı olduğunu, halk tabanının da direnişi çok daha fazla bağrına bastığını, esirlerin özgürleştirilmelerinin ise öncelikli şeylerin ilk sırasında yer aldığını vurguladı.

Hamas: İşgal hakimiyetinin topraklarımızda geleceği yoktur

Siyonist işgal rejiminin 27 Aralık 2008'de Gazze topraklarına yönelik saldırılarıyla başlayan ve Filistinlilerin Furkan Savaşı adını verdikleri 22 günlük savaşın başlamasının 12. yıl dönümü münasebetiyle Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) bir açıklama yayınladı. Hamas açıklamasında işgale karşı mücadelede silahlı direnişin her zaman mızrağın ucunu oluşturacağını belirterek siyonist işgalin Filistin topraklarında bir geleceğinin olamayacağını dile getirdi.

Hamas bugün (27 Aralık Pazar) yaptığı açıklamada; "Biz savaş için acele etmiyoruz. Ama düşman eğer halkımızın kanını dökmeye yanaşırsa beklediğinden çok daha fena sürprizlerle karşılaşacak ve yenilgiye uğratılmış olarak dönmek zorunda kalacaktır." dedi.

Hamas açıklamasında esirlerin özgürlüklerine kavuşturulmalarının kendi açılarından kutsal bir gaye olduğuna dikkat çekerek; "Onlar özgürleştirilinceye kadar biz kendimizi rahat hissetmeyeceğiz." dedi.

Hamas, bugün Furkan Savaşı'nın başlamasının yıl dönümünde Filistin direnişinin çok daha hazırlıklı olduğunu, halk tabanının da direnişi ve amaçlarını çok daha fazla bağrına bastığını, esirlerin özgürleştirilmelerinin ise öncelikli şeylerin ilk sırasında yer aldığını, direnişin onları özgürlüklerine kavuşturma konusundaki sözünü yerine getirinceye kadar işin peşini bırakmayacağını vurguladı.

İşgal güçlerinin 12 yıl önce, hava saldırılarıyla başlattıkları korkunç savaşta başlangıçta özellikle kalabalıkların bulunduğu noktalar, okullar ve polis merkezleri hedef alınmıştı. İşgal güçleri bu tür saldırılarla Filistin direnişini yıldıracağını sanıyordu. Bir hafta kesintisiz sürdürdüğü hava saldırılarının ardından artık Filistin direnişini yıldırma noktasına geldiğini sandığı için tüm dünyaya duyurarak gösterişli bir şekilde kara saldırısı başlattı. Bu saldırıyla Gazze'yi yeniden işgal etmeyi hedefliyordu. Ancak Filistin'in direnişinin kararlı mücadelesi karşısında yenilgiyi kabul etmek ve ateşkes istemek zorunda kaldı.

Bu savaşta 1436 Filistinli şehit edildi. Şehit edilenler arasında İç İşleri Bakanı Said Sıyam ve seçkin ilim önderlerinden Prof. Dr. Nizar Reyyan gibi Hamas'ın önemli liderleri de vardı. Yarısı çocuk 5400 kişi yaralandı. 4100 bina tamamen yıkılırken 17 bin bina da kısmen zarar gördü. Filistin ekonomisi en az bir milyar dolar zarara uğradı.

Palinfo