HAMAS, Batı Şeria'da siyonist yerleşimci terörüne karşı direniş çağrısında bulundu

İslami direniş hareketi HAMAS, Batı Şeria'da işgal kuvvetlerinin desteğiyle yapılan Siyonist yerleşimci terörüne karşı bölge halkını direnişe çağırdı.

HAMAS, Batı Şeria'da siyonist yerleşimci terörüne karşı direniş çağrısında bulundu

HAMAS, yaptığı açıklamada,  Ramallah'ın kuzeydoğusundaki Beytin köyünde terörist yerleşimci milislerin işgal askerlerinin vandalizmi ve vatandaşların mülklerinin yakılması sırasında korunduğunu belgeleyen sahnelerin, bu barbarca saldırıların faşist işgal hükümeti tarafından denetlenen organize ve sistematik bir operasyon olduğunun açık kanıtı olduğunu vurguladı.

Açıklamada, "Faşist işgal ordusunun rolü, Filistin topraklarını ele geçirmeyi ve Yahudileştirmeyi ve halkını oradan sürmeyi amaçlayan Siyonist gündemlerin uygulanmasında aşırılık yanlısı yerleşimci sürülerini tamamlıyor." denildi.

Filistin halkına çağrıda bulunulan açıklamada, "Halkımıza, devrimci gençlerimize ve Batı Şeria'daki kahraman direnişçilerimize, işgal ordusu ve yerleşimci milislerle çatışmalarını tırmandırmaya, halkımıza ve topraklarımıza karşı işledikleri suçların bedelini ödetmeye çağırıyoruz." ifadelerine yer verildi.

HAMAS, ayrıca uluslararası toplumu ve Birleşmiş Milletler'i bu barbarca davranışı kınamaya ve kasabalarında, evlerinde ve çiftliklerinde barışçıl insanlara karşı suç ve ihlalleri işleyen faşist yerleşimci hükümetten hesap sormak için çalışmaya çağırdı.