Hamas, Amerikan işgalini mağlup etmesi vesilesiyle Afgan halkını tebrik etti

Hamas, yaptığı basın açıklamasında, yirmi yıl süren cihadından sonra elde ettiği zaferden dolayı Taliban'ı ve onun cesur liderlerini de tebrik ettiğini dile getirdi.

Hamas, Amerikan işgalini mağlup etmesi vesilesiyle Afgan halkını tebrik etti

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), Amerikan işgalini mağlup etmesi ve Afgan topraklarının tümünden söküp atması vesilesiyle Müslüman Afganistan halkını tebrik etti. 

Hamas, bugün (16 Ağustos Pazartesi) yaptığı basın açıklamasında, yirmi yıl süren cihadından sonra elde ettiği zaferden dolayı Taliban'ı ve onun cesur liderlerini de tebrik ettiğini dile getirdi. 

Hamas, Afganistan halkının ve liderlerinin birlik, istikrar ve yükseliş gerçekleştirerek ABD ile işbirlikçilerinin işgallerinin artık kesin bir şekilde son bulduğunu ortaya koyması temennilerini de dile getirdi. Bunun başta özgürlük ve yurda dönüş haklarını elde etmek için kararlılıkla mücadele eden Filistin halkı olmak üzere işgale karşı mücadele eden tüm halklar açısından, direnişin işgalcileri dize getirdiğinin ispatı olarak dikkate alınmasını ümit ettiklerini belirtti. 

Taliban hareketinin yetkilileri bugün yaptıkları açıklamada Afganistan'da durumun sakin olduğunu, hareketin savaşçılarının bölgede, çekilen hükümet güçleriyle ve sivillerle savaşmadıklarını dile getirdiler. 

Reuters Haber Ajansı'nın verdiği bilgilere göre dün Kabil'de Başkanlık Sarayı'nı ele geçirerek ABD ile işbirliği içindeki hükümetin iktidarına son veren Taliban güçleri hükümet binalarının yüzde 90'ını kontrol altına almış bulunuyor.

Palinfo