Güney Afrika Teknoloji Bakanı Nzimande: Ahlâki korkaklığın zamanı değil

Güney Afrika'nın yüksek öğrenim, bilim ve teknoloji bakanı Blade Nzimande, yazdığı makalede işgal rejiminin yaptığı soykırıma sert tepki gösterdi.

Güney Afrika Teknoloji Bakanı Nzimande: Ahlâki korkaklığın zamanı değil

Sunday Times'da yayınlanan köşe yazısında Nzimande, soykırımı "zamanımızın" en büyük adaletsizliklerinden ve insan hakları sorunlarından biri olarak tanımladı.

Filistin Chronicle’de geçen habere göre, işgal rejimini "işgalci bir güç ve emperyalist saldırgan" olarak nitelendiren Nzimande, onu "batı destekli emperyalist saldırganlığın kurbanı" olan Filistin halkıyla karşılaştırdı. Daha da önemlisi, Filistin direnişinin “ulusal kendi kaderini tayin etme ve topraklarının işgaline karşı” meşru bir mücadele olduğunu doğruladı.

Yazısında Gazze'de 100'e yakın Filistinli profesörün katledildiğine ve 12'den fazla üniversitenin yıkıldığına (oradaki üniversite sisteminin neredeyse tamamının yok edildiğine) dikkat çekildi.

Nzimande, Güney Afrika'nın ezilen çoğunluğunun, sömürgeci baskı altındaki farklı ama ortak geçmişleri nedeniyle Filistin halkıyla tarihsel olarak uzun ve özel bir bağa sahip olduğunu hatırlattı.

Nzimande Gazze’de yapılan soykırımı karşısında "Bu, ahlaki korkaklığın zamanı değil" diyerek makalesini bitirdi.