Güney Afrika, 'Gazze'de işlenen soykırım' tezlerini somut kanıtlarla destekledi

Uluslararası Adalet Divanında (UAD) işgalci terör rejimi aleyhine açılan "soykırım" davasının ilk duruşmasında davacı Güney Afrika'yı temsil eden avukatlar, soykırımın kanıtı olarak sundukları fotoğraf ve videolarla tezlerini somut delillerle destekledi.

Güney Afrika, 'Gazze'de işlenen soykırım' tezlerini somut kanıtlarla destekledi

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin, işgalci terör rejiminin Gazze'deki fillerinin Soykırım Sözleşmesi'ni ihlal ettiği gerekçesiyle UAD'da açtığı davanın ihtiyati tedbir taleplerine ilişkin ilk duruşması dün yapıldı.

Bebek katili Netanyahu'nun "Amalekliler" konuşması İsrail'in soykırımla suçlandığı davada delil olarak sunuldu http://v.aa.com.tr/3106324 

Halka açık yapılan ve canlı yayımlanan duruşmanın ilk gününde UAD yargıçları, Güney Afrika'nın ihtiyati tedbir taleplerini dinledi ve Güney Afrika tarafı, İsrail'e yönelik suçlamalarını gerekçe ve delilleriyle Divan'a sundu.

Güney Afrika tarafını temsil eden avukatların yaptığı etkili sunumlar duruşmaya damgasını vurdu ve dünyanın dikkatini dava sürecine çekti.

Merkezi Hollanda'nın Lahey kentinde yer alan UAD'daki duruşmada Güney Afrika tarafını temsil eden hukukçular, (işgalci rejimin) israilin "Gazzelilere yönelik bilinçli eylemlerinin soykırım niyetini kanıtladığı" suçlamasını yöneltti.

Güney Afrika'yı temsil eden avukatlardan Blinne Adila Hassim, Divan'a, israil'in Gazze'deki Filistinlilerin "toplu katliamını" da içeren Soykırım Sözleşmesi'nin 2. maddesini ihlal ettiğini söyledi.

"Gazze'deki Filistinliler nereye giderse gitsinler pervasız bombalara maruz kalıyorlar." diyen Hassim, Gazze'de 1800'den fazla Filistinli ailenin birden fazla üyesini kaybettiğini ve çok kuşaklı yüzlerce aileden geriye kimsenin kalmadığını anlattı.

Duruşma sürerken dünyanın dört bir yanında davaya destek amacıyla gösteriler düzenlendi

İşgalci terör rejimine karşı açılan "soykırım" davasının ilk duruşmanın yapıldığı saatlerde Berlin, Washington, Ramallah, Cape Town ve Tunus gibi birçok şehirde Güney Afrika'nın açtığı davaya destek gösterileri yapıldı.

Güney Afrika'nın Berlin Büyükelçiliği önünde toplanan Filistinliler ve Filistin'e destek verenler, üzerinde "Cesaretin için teşekkürler Güney Afrika", "ABD ve İsrail Uluslararası Adalet Divanına" ve "Teşekkürler" yazılı dövizler ile Filistin ve Güney Afrika bayrakları taşıdı.