Gazze'den İşgalci İsrail güçlerine karşılık

İşgalci İsrail ordusunun hava saldırıları başlattığı abluka altındaki Gazze şeridinden, işgalci israil tarafına roketlerin atıldığı bildirildi.

İşgalci İsrail hapishanesinde 87 gündür açlık grevindeki Filistinli tutuklu Hıdır Adnan'ın şehadetinin ardından bölgede gerilim tırmanıyor.

Dün sabah saatlerinden itibaren, abluka altındaki Gazze Şeridi'nden İşgalci İsrail yönüne onlarca roket atılırken, İşgalci İsrail ordusunun akşam saatlerinde Gazze'yi hedef alması üzerine, buradan İşgalci İsrail yönüne yeniden roketler fırlatıldı.

İşgalci İsrail'in ordu radyosu, son olarak Gazze Şeridi'nden yaklaşık 5 roket atıldığının tespit edildiğini duyurdu.

Gazze çevresindeki İşgalci İsrail yerleşim yerlerinde saldırı alarmlarının çaldığı kaydedildi.

Öte yandan görgü tanıkları, İşgalci İsrail ait uçaklarının hedef aldığı bölgelerdeki sivil yerleşimlerin zarar gördüğünü ve bölgede farklı noktalarda yangınların çıktığını aktardı.

HAMAS: GAZZE'YE YÖNELİK SALDIRILAR HEDEFLERİNE ULAŞAMAYACAK

Gazze Şeridi'ndeki Filistin direniş hareketi Hamas, İşgalci İsrail'in hava saldırılarının, "yeni bir gerilimi tırmandırma girişimi" olduğunu ve "hedeflerine ulaşamayacağını" belirtti.

Hareketten yapılan yazılı açıklamada, "Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılar, halkımızı ve değerlerini savunma görevimizi yerine getirmemizi engellemeyecek ve hedeflerine ulaşamayacaktır. Bu saldırganlık, yeni bir gerilimi tırmandırma girişimidir ve buna karşı halkımızı savunmaya devam edeceğiz." ifadelerine yer verildi.

Gazze şeridinde etkin bir güç olan Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları da İşgalci İsrail'in saldırılarına karşılık verdiklerini açıkladı.

İzzeddin El-Kassam Tugayları, yaptığı yazılı açıklamada, İşgalci İsrail'e ait savaş uçaklarının, karadan havaya uçaksavar roketleriyle hedef alındığını duyurdu.