Gazze'de katledilen sağlık çalışanları Londra'da anıldı

Siyonist terör rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden sağlık çalışanları, İngiltere'nin başkenti Londra'da anıldı.

Gazze'de katledilen sağlık çalışanları Londra'da anıldı

Başbakanlık Ofisi 10 Numara'nın karşısında toplanan İngiliz sağlık çalışanları, siyonist terör rejiminin Gazze'ye saldırılarında öldürülen Filistinli meslektaşları için anma töreni düzenledi.

Törene üniformalarıyla katılan sağlık çalışanları, Gazze'de öldürülen meslektaşlarının isimlerini okudu ve 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Gazze'de hayatını kaybeden sağlık çalışanlarını temsilen yere sağlıkçılara ait üniformalar bırakıldı.

"Sessiz kalamayız. Tarafsız olamayız"

Törende konuşan fizyoterapist Uroosa Mayet, israil'in saldırılarında hayatını kaybedenler arasında Filistinli doktorlar, sağlık görevlileri, fizyoterapistler, konuşma ve dil terapistleri, eczacılar, psikologlar ve laboratuvar teknisyenleri olduğunu anlattı.

Mayet, Filistinli tüm sağlık çalışanlarının seslerini duyurmak için mücadele etmeye devam edeceklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Tüm sağlık çalışanlarını Gazze’de acil ve kalıcı ateşkes çağrısında bulunmaya çağırıyoruz. Sessiz kalamayız. Tarafsız olamayız. Ayrıca, masum Filistinlilerin ve İsrailli sivillerin ve sağlık çalışanlarının toplu olarak serbest bırakılması için bize katılmaya çağırıyoruz; tutuklu veya gözaltında rehin tutulanların sesi olmalı ve derhal harekete geçilmesi çağrısında bulunmalıyız."