Gazze Şeridi’nde şehit sayısı 12’ye yükseldi

İşgalci İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'ne dün sabah saatlerinden itibaren düzenlediği hava saldırılarında şehit olanların sayısı 12'ye yükseldi.

İşgal ordusunun dün sabah erken saatlerde Gazze Şeridi’ne düzenlemeye başladığı saldırılar devam ederken, bu sabah (13 Kasım Çarşamba) yeniden başlayan hava saldırılarında iki kişinin daha şehit olduğu açıklandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi’nin orta kesiminde bir kişinin işgal ordusunun hava saldırısında şehit olduğunu bildirdi.

Bakanlık, El-Aksa Şehitleri Hastanesi’ne bir şehidin ve Gazze kentindeki Eş-Şifa Hastanesi’ne de bir şehidin getirildiğini duyurdu.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, işgal ordusunun Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki El-Miğraka bölgesine düzenlediği hava saldırısında şehit olan Filistinlinin bacakları kopuk olarak hastaneye getirildiğini söyledi.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, bu sabah Gazze Şeridi’nin orta kesimini hedef alan saldırıda şehit olan Filistinlinin 38 yaşındaki Halid Muavvad Firac olduğunu açıkladı.

İşgal ordusunun bu sabah Gazze Şeridi’ne en az 5 hava saldırısı düzenlediği, Gazze’de, Deir El-Belah’ın doğusunda, El-Bureyc Kampı’nın doğusunda ve Gazze Şeridi’nin kuzeyinde tarım arazilerini hedef aldığı belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, işgal ordusu savaş uçaklarının Rafah kentinin kuzeyindeki En-Nasr Mahallesi’nde bir tarım arazisine en az iki füze attığını bildirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi