Gazze ile zafere kadar: Yemen’de milyonlar Siyonist-Amerikan planına karşı ayakta

Sana’da yüzbinlerce Yemenli, Gazze’ye destek için meydanları doldurdu. Göstericiler, Trump planını reddetti ve Filistin direnişine zafer kazanana kadar destek sözü verdi.

Gazze ile zafere kadar: Yemen’de milyonlar Siyonist-Amerikan planına karşı ayakta

Yemen’in başkenti Sana’da, Cuma günü, Filistin halkına destek için son yılların en büyük gösterilerinden biri düzenlendi. Meydan es-Seb’in’i dolduran yüzbinlerce kişi, Gazze ve direnişine “zafer kazanana kadar destek” sözü verdi.

Siyonist-Amerikan komplosuna hayır, Gazze ile zafere kadar birlik” sloganıyla gerçekleşen yürüyüşte, Yemenliler Filistin’le tam dayanışma içinde olduklarını ilan etti. Göstericiler, ABD’nin “Trump planını” reddeden pankartlar taşıdı, İsrail işgaline ve Washington’un desteğine karşı sert mesajlar verdi.

Meydan, Yemen ve Filistin bayraklarıyla donatılırken her kesimden vatandaş katılım gösterdi. Sık sık “Ya Gazze, ey Filistin; seninleyiz ey Yemenliler”, “Gazze ile Yemen’in desteği farzdır”, “işgalci İsrail kuşatma altına alınmalı” gibi sloganlar atıldı. Katılımcılar, İsrail’in “Direniş Filosu”na saldırılarını da kınadı.

Gösteri sonunda yayımlanan ortak bildiride, Yemen halkının haftalık milyonluk yürüyüşlerini Filistin davasına destek için sürdüreceği vurgulandı. Bildiride, “Amerika, siyonist İsrail’in diğer yüzüdür. Trump ve Netanyahu aynı zulmün ortaklarıdır. Zaferin yakın olduğuna iman ediyoruz” denildi. Ayrıca Arap ve İslam halklarına “teslimiyet ve zayıflık tuzağından kurtulma” çağrısı yapıldı.