Fransa Yetim Eli, Mali'deki savaş mağdurlarına gıda yardımı yaptı

Fransa'da yeni hizmete açılan Uluslararası Yardım Kuruluşu Fransa Yetim Eli, Batı Afrika ülkelerinden Mali'de iç karışıklık nedeniyle başkent Bamako'ya göç eden ve çadırlarda yaşayan insanlara gıda yardımında bulundu.

Mali'de iç karışıklıktan kaçmak için çevre bölgelere göç eden insanlar geri dönme fırsatı bulamazken yerlerinden olan mülteciler ise açlık ve sefaletle karşı karşıya kalmaları sebebiyle yardıma muhtaç hâle geldiler.

İnsani yardım projeleri kapsamında Fransa Yetim Eli, Mali'nin başkenti Bamako çevresine göç eden ve çadırlarda yaşam mücadelesi veren yüzlerce aileye gıda yardımında bulundu.

Hayırseverlerin destekleriyle bu kamplarda yaşam mücadelesi veren ve çoğu kimsesiz Malililere gıda paketleri ulaştırıldı.

Dernek adına burada açıklamada bulunan Avrupa Yetim Eli Genel Başkan Yardımcısı Serdar Şişman, Fransa'da yeni açılan derneklerinin hayırlara vesile olmasını diledi.

Afrika'nın birçok bölgesinde yardım çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Şişman, şunları kaydetti:

Rabbim bu hayır kervanından hayır sunanlara hem bu dünyada hem de ahirette inşallah güzellikler nasip etsin. Savaş mağduru olan bir kampa geldik. Bu kampın çoğunluğu kadınlardan ve çocuklardan oluşuyor. Burada gördüklerimiz bizleri derinden etkiledi. Gerçekten de Müslüman kardeşlerimiz çok zor şartlar altında yaşıyorlar.
Kampta yaşayan insanlar yardımlarından dolayı Fransa Yetim Eli yetkililerine teşekkür etti.

İLKHA